TW
0

Redacció
Ciutadella
"Menorca", poema de Diego Sabiote dedicat a l'Illa, forma part dels temes del nou treball discogràfic del cantautor Joan Manel Escobedo editat arran del 30 aniversari de la Universitat de les Illes Balears.
El compacte "UniVERSitat. Els poetes de la UIB" acull un total de tretze lletres a càrrec de Margalida Pons, Biel Mesquida, Damià Pons, Guillem Cabrer, Joan Alegret, Àngel Terrón, Jaume Rosselló, F.D. de Castro, G. de la S.T. Sampol, Diego Sabiote, Pere Rosselló, J.M. Llompart i José Servera, musicades per a l'ocasió.

Menorca
Menorca, illa del sol, pedres, ones, niguls, vent, aigua i cel, que amanseix i acull la llum en mil colors vessada. // Menorca, illa acaronada i besada pel primer sol i el primer vent del matí, però també illa cent vegades saquejada, espoliada i maltractada i dels enderrocs i cendres altres cent vegades rescatada. // Menorca, illa filla de Tramuntana, i, de totes les illes de l'arxipèlag balear, la més plana, la més mitjana, la més oriental, la més al nord, la més mora, la més anglesa i la més cristiana; i també la més sensible, la més noble, la més culta, la més cordial, la més pura, la més autèntica i la més sana. Menorca, illa filla del sol i del vent més pur del matí.