TW
0

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Josep Maria Quadrado ens aporten els seus articles reflexius sobre el futur del nostre planeta extrapolant-lo al futur de la nostra petita illa

Julia Uliaque, Gemma Pons, Nasi Bagur i Joana Gomès
Ens importen els efectes secundaris que pot causar un medicament sobre el nostre cos?
Ens importen igual els efectes secundaris que pateix la Terra a causa de les nostre accions?
Sabem que al igual que una medicina pot causar efectes secundaris prou greus les nostres accions condicionen la vida a la Terra del dia d'avui i, esteim al mateix temps, condicionant el futur de les generacions posteriors.
Som joves i tenim unes expectatives que volem complir en aquest món, volem créixer i guardar records com tothom, per tant, no volem contribuir a la seva destrucció.
Què passa amb les grans potències mundials que faran pujar el nivell de la mar? Què passarà amb les nostres estimades platges? Són només aquestes potències les culpables?
Creim que és hora d'assumir la nostra responsabilitat. Si tothom alhora pren consciència
Ja!, podrem tenir un futur digne.
No ens podem quedar aquí, Menorca és simplement un gra d'arena dins un desert en aquest món, per tant, hem de pensar que és igual d'important conservar una petita illa com un gran continent. Llavors, ens sembla just que hi hagi països que contaminin tant? Tenim nosaltres el dret de fer-ho per ser una minoria?
No podem tancar els ulls en aquest moment, està passant ara, i si no fem alguna cosa per evitar-ho continuarà succeint.
No esteim vivint un somni del qual despertarem i tot serà meravellós, si no prenem consciència un dia despertarem i estarem contant el final dels nostres dies. I mai més tornarem a somiar.
Desitjam poder confiar en què Menorca formarà part d'aquest món, sentim la necessitat de preservar les nostres arrels.