TW
0

Els alumnes de 2n de Primària del Col·legi Doctor Comas Camps dedicaren part de les hores lectives del segon trimestre a conèixer un poc millor la seva localitat

Susana Mora Humbert
Maó
Els fillets i filletes de 2n de Primària del CP Doctor Comas Camps d'Alaior, el passat divendres 14 de març, van anar a visitar l'Ajuntament del seu poble.
El grup es conformà de 73 alumnes que pertanyen als tres grups de segon curs.
Segons ens conta una de les tutores del grup, al llarg del segon trimestre, els alumnes de 2n de l'esmentat col·legi van dedicar part de les hores lectives del curs a conèixer un poc millor la seva localitat, estudiant tots aquells àmbits de la mateixa que requerissin ésser introduïts als infants. Entre les institucions per descobrir als menuts s'hi trobava òbviament l'Ajuntament del poble, pel que van decidir realitzar una visita a la seva seu als efectes de tancar el trimestre escolar. En la visita van aprofitar per preguntar al batle tot allò que volien saber i totes aquelles qüestions sobre les que tenien curiositat. l
El batle, Pau Morlà, els va rebre a l'entrada de l'Ajuntament i els va acompanyar al Saló de Plens on després de donar-los la benvinguda van procedir a fer-li el que podríem anomenar com d'entrevista, entrevista que constà del següent qüestionari:
-Qui va ser el primer batle del nostre Ajuntament?
-Qui va fundar el poble d'Alaior?
-De què s'encarrega l'Ajuntament i quina és la feina d'un batle?
-Quines persones ajuden al batle en la seva feina?
-Quantes persones treballen a l'Ajuntament?
-Quins serveis ofereix l'Ajuntament?
-Quan ampliaran el camp de futbol de "Los Pinos"?
-Quan faran una piscina?
-Quants de policies locals hi ha a Alaior?
-Quants d'habitants té el poble? I quantes cases?
-Per què han de pagar per fer obres?
-D'on treu l'Ajuntament els doblers que gasta?
Durant les explicacions, el batle va fer esment al Rei en Jaume II com a fundador del poble d'Alaior, i al fill il·lustre de la població el Doctor Joan Comas Camps. Al mateix temps va explicar el funcionament de l'Ajuntament, les principals feines que realitzen els regidors, i les obres dels carrers, de la nova escola i del nou poliesportiu que tenen en marxa. Tot seguit i per un temps superior a mitja hora, van acabar parlant de moltes coses més, donant pas a continuació a que el batle els mostrés el quadre on apareixen tots els batles que ha tingut el seu estimat municipi, i també el despatx d'alcaldia on fa feina cada dia.
L'experiència va ser tot un èxit i alumnes i mestres van quedar encantats de la rebuda que se'ls va fer des de l'Ajuntament pel que volen aprofitar aquestes línies per a expressar el seu agraïment.