CP Sant Lluís

TW
0

El batle de Telpaneca, Freddy Ramón Vásquez, va visitar diversos centres escolars de Primària i Secundària de l'Illa

Fons Menorquí de Cooperació
Ferreries
Ara fa quatre anys, es va iniciar, de mans del Fons Menorquí de Cooperació, un projecte de cooperació i intercanvi entre escoles de Menorca i Nicaragua amb l'objectiu de poder facilitar el contacte dels infants i adolescents de l'Illa amb la realitat que viuen els fillets/es i joves de països més desfavorits. Aquesta experiència, en la que participen sis centres educatius de Menorca, ha permès conèixer de primera mà, a través de treballs i cartes, com es viu a un país com Nicaragua, quines mancances pateixen i quines coses es poden aprendre de la seva gent. És tracta d'una vivència que permet generar consciència crítica sobre una realitat mundial injusta en què la meitat de la població del món viu amb menys de 2$ diaris.
Actualment els centres educatius de l'Illa que participen en aquest projecte són:
-C.P. Joan Benejam (Ciutadella) amb l'escola Virgen de Guadalupe (Telpaneca)
-Col·legi San Francesc de Sales (Ciutadella) amb l'Instituto Rural Básico (Telpaneca)
-C.P. Mare de Déu del Toro (Es Mercadal) amb l'escola Las Trojas (Telpaneca)
-C.P. Francesc d'Albranca (Es Migjorn Gran) amb l'escola Cerro Grande de San Francisco (Telpaneca)
-I.E.S. Josep Miquel i Guàrdia (Alaior) amb l'Instituto Monseñor Ernesto Gutiérrez Carrión (Telpaneca)
-C.P. Sant Lluís amb l'escola Cristo Rey (San Lucas)
En el marc d'aquesta iniciativa el dimecres 16 d'abril, l'escola Mare de Déu del Toro des Mercadal, l'Institut Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior i l'escola de Sant Lluís van rebre la visita dels batles dels municipis de Nicaragua on es troben les escoles amb les que realitzen l'intercanvi.
Mare de Déu del Toro des Mercadal
Mestres i delegats de l'escola Mare de Déu del Toro van donar la benvinguda al batle de Telpaneca, Freddy Ramón Vásquez, amb la lectura d'un escrit preparat amb la col·laboració de tots els alumnes. Posteriorment van aprofitar la visita per fer preguntes sobre Nicaragua i ensenyar-li la feina que han estat fent sobre el seu país i en concret sobre el seu municipi.
I.E.S Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior
A Alaior, el batle de Telapaneca va conèixer l'Institut acompanyat per l'equip directiu del centre i les tres representants dels alumnes al Consell Escolar.
Escola de Sant Lluís
També l'escola de Sant Lluís va rebre la visita d'un batle de Nicaragua. En aquest cas, de Pedro Celestino Vásquez, batle de San Lucas.
Durant la visita els delegats d'aula es van encarregar de fer una mica d'història del poble, d'explicar com és l'escola, el seu funcionament i els projectes que porten a terme. El batle de San Lucas va aprofitar la visita per fer entrega d'un seguit de cartes dels alumnes de l'escola Cristo Rey per als alumnes de l'escola de Sant Lluís.