TW
0

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r de Batxillerat d'aquest centre ciutadellenc varen gaudir d'uns dies d'estada a Alemanya, on, a part de perfeccionar l'idioma, van conèixer altres formes de viure

Susana Mora Humbert
Maó
Els alumnes de 3r i 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat de l'IES Mª Àngels Cardona de Ciutadella, van participar aquests dies en un intercanvi escolar amb el centre educatiu "Europaschule Friedenssenschule" de Leer, una ciutat situada al Nord d'Alemanya.
Els alumnes van viure durant una setmana amb famílies alemanyes per tal d'aprendre els costums del país i de perfeccionar l'alemany. D'aquesta manera, tal i com ens apunten, l'objectiu d'aquest intercanvi no només va ser el d'aprendre un idioma, sinó també conèixer altres formes de viure i conviure.
Tot i que, segons ens conten, el temps no va acompanyar gaire, tot el grup va fer excursions i va visitar ciutats tan emblemàtiques com Bremen, va assistir diàriament a la primera hora de classe a Leer (que començava puntual a les 7.45), van fer una gimcana pel poble, van conèixer la cerimònia del tè de la mà de l'alcalde, el Sr. Schachner, va visitar la costa nord per conèixer el fenomen de les marees, entre d'altres coses.
L'experiència va ser del més intensa, didàctica i divertida, és per això pel que aquest grup d'intrèpits estudiants ha volgut compartir amb nosaltres la seva vivència, fent-nos cinc cèntims de la mateixa i aportant-nos les divertides imatges que es recullen en aquest breu reportatge. Mitjançant el mateix, el que els alumnes del Mª Àngels Cardona volen ressaltar en tot moment, és que guardaran per sempre un molt bon record d'aquest viatge i de les persones que van conèixer durant el mateix, amb algunes de les quals esperen poder mantenir d'ara en endavant una bona amistat. Per tot això, animen a que tots aquells centres que tinguin la possibilitat d'organitzar una activitat similar ho facin sense pensar-ho, doncs és una oportunitat perfecte per a sortir de l'illa, conèixer noves cultures i nova gent. Des delXocens afegim a aquesta idea!