TW
0

L'escola ferrerienca celebra la festivitat de Sant Jordi amb la visita d'un personatge ben especial al que tots els alumnes de Primària van reconèixer de seguida, ja que havien estudiat la seva rondalla

CC Sant Francesc d'Assís
Ferreries
El passat dimecres dia 23 d'abril, l'escola Sant Francesc d'Assís de Ferreries va celebrar la festa de Sant Jordi amb la visita d'un personatge ben especial: Sant Pere.
Tots els alumnes de l'etapa Primària el van reconèixer de seguida perquè, precisament, el dia del llibre el dedicàvem a la rondalla d'en "Pere de sa Favera", com una manera de donar a conèixer les històries tradicionals de Menorca. L'escola es va ambientar amb un mural d'en Pere que pujava al cel per sa favera, un aset i un plat de coques? i la sorpresa va ser quan va aparèixer Sant Pere ben vestit amb una sotana i saludant tots els fillets i filletes.
Per rebre aquest dia tan especial, a primera hora del matí una professora va llegir per tota l'escola un poema de na Joana Raspall, titulat "Els vells llibres". A l'escola Infantil van confeccionar un mural per exposar-lo a la façana de l'escoleta, aquesta activitat ja l'havien iniciat a les colònies amb el tresor dels contes. Després, a l'hora del pati, es va realitzar un "intercanvi" de llibres, que alumnes (des de Primària fins a ESO) i professors havien portat de casa. D'aquesta manera, amb la donació d'un euro, cadascú podia emportar-se un llibre a casa. La intenció de l'aportació és enviar els diners recollits a Óscar González, que treballa a Honduras amb un projecte d'educació per a joves anomenat "Paso a Paso".
Els alumnes de secundària van fer tallers de lectura, escriptura (poesia, prosa i glosat), punts de llibre i jocs de paraules.
Ja per acabar la jornada, a la tarda, tots els cicles d'EP van sortir al pati on hi havia muntades tres taules ben llargues per dur-hi a terme uns tallers (un punt de llibre, titelles de pal i un "penjador" per posar a la porta de l'habitació quan no volem que ens molestin perquè estem tranquils llegint).
Va ser un dia molt agradable, en el qual, a més de la visita de Sant Pere, ens va acompanyar un bon sol de primavera. Esperem que tots i totes vosaltres gaudíssiu també d'un bon Sant Jordi, acompanyats d'un llibre, una rosa o alguna persona especial.