TW
0

Geometría cotidiana.
Placeres y sorpresas del diseño
autor: Claudi Alsina
editorial: Rubes
col·lecció: Matemàtica
ISBN: 84-497-0017-5
Pàgines: 140

A partir de 1r d'ESO (com ens diuen a la pàgina web de l'editorial, basta saber llegir per apropar-nos al llibre).
El llibre ens proposa un viatge apassionant per la geometria que apareix en la vida quotidiana de qualsevol persona. Com apareix a la contraportada del propi llibre, es contesten preguntes com: Qui va fabricar el primer clip? Què tenen el comú un CD musical, una bombeta elèctrica i una pinça d'estendre la roba? Què amaga el ratolí del nostre ordinador? Quanta geometria amaga l'antena del nostre televisor? Quina relació hi ha entre una trompeta, una campana i una finestra de Gaudí?
Les respostes a totes aquestes preguntes i a moltes més les podrem trobar en els set capítols del llibre: 1. Inici del viatge; 2. Les sorprenents espirals i hèlixs; 3. Una visita a prismes i cilindres; 4. El país de les capses; 5. Invitació a Poliedrolàndia; 6. Un món esfèric; 7. Un discret encant superficial.
Tot el llibre és molt interessant per ell mateix però la capacitat didàctica i divulgativa del seu autor, Claudi Alsina (del que vaig tenir l'honor de ser alumne i poder veure el seu "magatzem" d'objectes quotidians que amaguen matemàtiques), li dóna un grau més d'interès. No us el perdeu!