TW
0

Rep el guardó "Aqüeducte Daurat" a la millor col·lecció internacional digital monocrom

Raquel Marqués
Ciutadella
Ja ens té més que acostumats a destacar d'entre tots els autors fotogràfics amb els que es juga el reconeixement a cada concurs que s'hi presenta. Però aquesta vegada Bosco Mercadal Moll (Ciutadella, 1960) s'ha superat.
El menorquí que resideix a la Rioja és el millor entre 1.300 fotògrafs de 67 països que recentment han participat al certamen Aqüeducte 08 X Biennal Internacional de Fotografia organitzat per AFOCER (Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet de Barcelona), una associació cultural dedicada a l'ensenyament, conservació, promoció i difusió de la fotografia. Mercadal ha rebut el "Aqüeducte Daurat" a la millor col·lecció internacional en foto digital monocrom, una menció d'honor en foto paper color i una altra menció d'honor en foto paper monocrom.
Aquesta és una de les convocatòries fotogràfiques més importants del món rere la que, a més de comptar amb el prestigi, s'edita un catàleg-llibre de 250 pàgines amb totes les fotografies premiades i seleccionades. Enguany han participat 1.300 autors procedents d'al voltant de 67 països de tot el món, els quals han presentat ni més ni menys que 12.930 obres d'un gran nivell artístic. Bosco Mercadal està més que satisfet amb un guardó que representa el seu millor premi dins l'àmbit internacional i al llarg de tota la seva carrera com a fotògraf artístic.
AFOCER forma part de la Federació Catalana de Fotografia (FCF) de la que n'és membre fundador. Mitjançant ella, està vinculada a la Confederación Española de Fotografía (CEF) i adherida a la Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP). També es membre de la Photographic Society of America (PSA) i d'Image Sans Frontière (ISF). L'any 1998, l'entitat rep de la FIAP la placa d'argent agraïda per l'organització de la V Biennal Aqüeducte i l'edició del llibre "Noves Tècniques i Tendències" editat per a commemorar el 50 aniversari de la Federació Internacional.
Les actuals Biennals Aqüeducte són el resultat de l'evolució d'un saló provincial que va celebrar la primera edició l'any 1969. El llibre que s'edita commemorant cada edició és un document molt preuat per tots els amants de la fotografia i està present a les principals fototeques i als museus especialitzats més importants del món, publicació que inclourà l'exquisida obra de Bosco Mercadal.