TW
0

L'afició més menuda del ViveMenorca també celebra la permanència de l'equip a la lliga

Susana Mora Humbert
Maó
Aquesta setmana dediquem aquest espai als esportistes més menuts de cada casa, i concretament, als seguidors més joves del ViveMenorca, doncs després de l'acarnissada lluita per la permanència, que van protagonitzar el passat divendres dia 9 de maig contra el Kalise Gran Canaria, el mínim que es mereixen són unes carinyoses línies en el nostre suplement. I és més, des del "Xoc" hem caigut en el compte que, molt possiblement, l'afició més jove del nostre estimat equip no coneix la seva història, pel que la rememorarem breument.
Història
Començarem dient que el Club Menorca Bàsquet va ésser fundat l'any 1950, sota la denominació La Salle Mahón, i a l'empara de l'associació d'Antics Alumnes de La Salle. Segons sembla, els primers anys de la seva història jugaven partits en les pistes de la institució, però a l'any 1967 van passar a ser disputats sota una pista coberta inaugurada en la mateixa, en la que van disputar campionats interinsulars i contra equips catalans.
Les primeres victòries arribaren cap a l'any 1969, quan es proclamaren campions de 3a divisió i guanyaren les fases d'ascens front el Villareal i l'Almería. L'any 1973 es va inaugurar un nou pavelló al carrer Vassallo, pavelló que no fou acabat fins a l'any 1976 i del que destacaren dos característiques: el seu terra de parquet i el fet d'estar completament tancat. L'equip va descendir a categories inferiors al llarg dels anys següents, a cavall entre la 3a balear i la 2a Nacional; però l'any 1989 es va apostar per la seva viabilitat. Des de llavors va aconseguir competir regularment en 2a Nacional, fins que l'any 1993 aconseguí l'anhelat ascens, l'ascens a la lliga EBA; plataforma de llançament cap a l'elit del bàsquet.
En la seva primera temporada en EBA, que coincidí amb la seva primera temporada en el Poliesportiu de Maó, van aconseguir la permanència contra el Saragossa, aconseguint mantenir-se també en la segona temporada, fent-se amb el Campionat EBA en la seva tercera temporada, l'any 1997. És aquest l'any en el que sota el recolzament institucional es canvia el nom a l'equip pel de Menorca Bàsquet, i es competeix per primer cop en la lliga LEB, participant en nombroses ocasions en els play off d'ascens, i en la Copa del Príncep. Però és a l'any 2004, quan junt al Fuenlabrada aconsegueixen l'ascens a la lliga ACB, construint-se un pavelló per a l'ocasió en els mesos d'estiu, concretament en la xifra exacta de 100 dies.
En les seves temporades a l'ACB, ha estat l'equip a batre per evitar el descens, ja que els 5.000 aficionats que acudeixen al pavelló són un gran impuls per a l'equip.
Actualitat
A dia d'avui comptem ja en les nostres espatlles amb tres temporades a l'ACB, temporades que han estat dures i intenses, però en les que el nostre equip ha aconseguit despuntar un any rere l'altre, fent-se amb la permanència i aconseguint, potser com a fita més important, despertar en el poble menorquí el seu esperit esportista, fent que simpatitzants i detractors de l'esport s'acostin amb més o menys freqüència al seu pavelló per integrar-se, ni que sigui per unes hores, en la seva afició, afició que viu amb il·lusió aquest somni del que tots formem part en certa manera i al que tots ajudem a mantenir viu, doncs tots venim d'acord que a la nostra petita illa necessitem de tant en tant estímuls com aquest.
Per tot això, des del nostre suplement volem felicitar el ViveMenorca i com no a tots els seus seguidors i desitjar que la sort ens acompanyi un any més.