TW
0

El col·legi maonès contribueix en l'edició dedicada a la Mobilitat amb el seu taller "Construeix la teva ciutat", taller amb el que els més menuts aprenen la normativa urbana per a transitar amb major tranquil·litat els carrers de la nostra ciutat

SUSANA MORA HUMBERT
Maó
Un any més, el C.P Mateu Fontirroig ha participat en el projecte promogut per l'Ajuntament de Maó anomenat "L'Escola al Carrer". El projecte en qüestió, com ja és conegut per tots, celebra una edició cada dos anys, en la que els centres escolars que volen afergir-s'hi presenten un taller versat sobre la temàtica de l'edició, taller en el que hi participaran els altres centres, recíprocament, en una jornada escolar en la que alumnes i mestres es desplacen d'un col·legi a l'altre per a gaudir dels tallers dels que els més menuts són els propis mestres. Aquesta darrera edició, tingué lloc el passat dimecres 7 de maig de 9 a 13 hores del matí, sota la temàtica de "La mobilitat" i fou la tercera del projecte, complint així amb el sisè any d'existència del mateix.
El C.P. Mateu Fontirroig, va decidir formar part un cop més, d'aquesta activitat organitzada des de l'Ajuntament -traslladada a la mateixa per la Comissió creada en el sinus d'aquesta darrera, amb l'objectiu de fer d'intermediària entre aquesta i l'ens municipal-, tot i el poc temps del que han disposat aquest any els centres per a preparar-la -doncs des que es va aprovar la celebració de l'edició, fins a que es dugué a terme, tan sols han transcorregut dues setmanes- mitjançant la creació del taller anomenat "construeix la teva ciutat".
El taller va destinar-se als alumnes de P-5 fins a 1r cicle de Primària, els quals col·locaven vianants, mobiliari urbà i vehicles en la maqueta de la seva ciutat ideal, en la que també s'hi trobaven carrers i edificis. L'objectiu del mateix no era altre que el de familiaritzar-se amb les normes urbanes per tal d'incentivar el fet de realitzar a peu el trajecte cap a l'escola i conscienciar els més menuts en la consecució d'una ciutat perfecta, en la que hi hagi menys trànsit, més bicicletes i més zones verdes.
Per tal de tenir preparada la maqueta de la ciutat sobre la que treballar l'activitat proposada pel taller, al llarg dels dies 22 i 29 d'abril es van realitzar a l'escola una sèrie de tallers de plàstica encaminats a la seva elaboració. En aquests es va comptar amb la col·laboració dels pares, entre la que cal destacar la del Sr. Fernando Villalonga -expare de l'escola-, la d'en Xavi Mantolan i de na Merche González -actuals pares d'alumnes- i la de na Neus Pons -secretària de l'A.P.I.M.A.-, als quals l'escola ens ha demanat que traslladem el seu especial agraïment mitjantçant aquestes línies. Cal dir, a més, que tots els mestres del centre van ajudar també en la construcció de la maqueta. El resultat de l'activitat va ser tot un èxit i va quedar tan polida com es veu a les fotos.