TW
0

El passat divendres, dia 16, l'escola maonesa va celebrar una festivitat solidària fent coincidir l'event amb el dia de Sant Joan Baptista, patró fundador de la xarxa La Salle

SUSANA MORA HUMBERT
Maó
El passat divendres, dia 16 de maig, els alumnes del C.C La Salle de Maó van gaudir d'un dia de xauxa i esbarjo compatibilitzat amb una jornada de reflexió i solidaritat.
Aprofitant la conjuntura de la festivitat del dia de Sant Joan Baptista, pare fundador de la xarxa d'escoles La Salle, el centre maonès va organitzar una celebració solidària dins del marc del projecte impulsat per l'ONG fundada des de la xarxa d'escoles de balears: PROIDEBA. D'aquesta manera el matí va començar amb la pregària diària en la que s'introduí la reflexió sobre la necessitat d'ajudar als nens i nenes que volen estudiar i no tenen com ni on fer-ho. Seguidament es va iniciar una marxa a peu cap a Llucmaçanes en la que hi participaren tots els alumnes de l'escola, sortint de manera gradual, començant pels estudiants més veterans fins als més menuts. A la tornada a l'escola els esperava una gran xocolatada, després de la qual es reuniren els grups per cicles per tal de tancar la jornada de reflexió amb les conclusions estretes conjuntament. La premisa a la que van arribar entre tots fou que per molt material escolar que arribin a replegar per enviar als països més necessitats -com han estat fent al llarg d'aquestes setmanes- mai n'hi haurà prou.
A la tarda, cap allà a les 17'30h es donà part a la segona part del dia, la qual consistí en una festa solidària oberta al públic que s'allargà fins a les 22'30h de la nit. En aquesta no hi faltaren pallassos, boti-botis, paradetes de detallets i pastissos per a recaptar fons... A més es va poder gaudir d'una actuació organitzada per la casa d'Andalusia i amb un petit concert a mans del grup musical de l'escola, "Smile". Amb l'ajut de tots PROIDEBA va aconseguir recaptar 3.108'20? per als seus projectes a l'Índia i Paraguai.