TW
0

Els alumnes del departament de francès de l'Escola Oficial d'Idiomes de Maó elegiren la capital francesa com a destí del seu viatge de final d'estudis

Escola Oficial D'Idiomes
Maó
El passat mes de març el departament de Francès de l'Escola Oficial d'Idiomes de Maó organitzà un viatge a la capital francesa. L'objectiu del viatge era, essencialment, la immersió lingüística dels estudiants a través de situacions comunicatives reals.
L'expedició menorquina estava formada per alumnes del nivell bàsic acompanyats pel seu professor. El viatge començà el dijous 6, a les 7 hores del matí, a l'Aeroport de Menorca i acabà al mateix lloc el diumenge 9, a les 21 hores.
Cap al migdia, després de fer escala a Barcelona, arribaren a l'aeroport parisenc Charles de Gaulle. I dues hores després, quasi 1 hora de RER (tren de rodalies) + Metro + caminar, aconseguiren deixar les maletes a l'hotel. Va ser el primer contacte amb el Metro de París, un contacte que s'aniria repetint a diari, com tot bon francès!
Després de dinar anaren al barri Beaubourg, on es troba el centre Georges Pompidou (Museu Nacional d'Art Modern), que destaca no només pel seu fons sinó també per l'arquitectura de l'edifici. Al sortir passejaren pel barri, contemplaren el fosquet a París, passaren per l'Hôtel de Ville, travessaren el riu Sena i arribaren a la catedral de Notre-Dame. Després s'endinsaren pel barri Llatí, observant la vida nocturna dels seus carrers i, finalment, entraren en una creperia, on decidiren sopar.
Els dies següents foren una marató. El divendres visitaren l'Arc del Triomf, els Champs Elisis, la plaça de la Concorde, el Louvre, la plaça Vendôme, l'Òpera, el Trocadero i la torre Eiffel. El dissabte pujaren a Montmartre, passaren pel barri Pigalle, on es troba el Moulin Rouge, i s'embarcaren en un bateau mouche, una embarcació que travessa la ciutat navegant pel Sena i passa sota la multitud de ponts de París.
El diumenge matí s'havia reservat per visitar un mercat al carrer i fer unes compres, però la pluja canvià els plans. El cansament del grup era ben obvi i uns sofàs de l'hotel compliren bé amb la seva funció.
Ha estat un viatge que ha permès els alumnes tenir un contacte directe amb França, la seva llengua, la seva gent, la seva cultura i, com no, la seva gastronomia: els croissants del matí, les ostres acompanyades de Chablis, les crêpes, la raclette...