TW
0

L'IES Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior celebra unes jornades amb un caràcter d'allò més europeu

I.E.S. Josep Miquel i Guàrdia
Alaior
Dels dies 14 al 18 de Maig l'IES Josep Miquel Guàrdia es va envoltar d'un ambient europeu. El centre va acollir la quarta trobada del projecte escolar Comenius, en el qual participa des de fa dos anys.
L'objectiu d'aquest projecte, que s'anomena Your environment -environment, és conèixer i comparar l'ambient social, cultural, natural i històric dels països europeus implicats en el projecte mitjançant activitats que se desenvolupen conjuntament dins l'aula en els 5 centres participants com part de les activitats habituals de classe.
En el projecte aquest curs han participat 20 professors i quasi bé 300 alumnes del centre educatiu d'Alaior. Un total de 16 alumnes i 14 professors europeus de 4 centres es van visitar aquests dies.
Les escoles i països participants són: RSG de Borgen ( Holanda), Salzmannschule ( Alemanya), College de Missy ( França) i Liceo Lingüístico de Cingoli ( Italia).
Durant el curs l'alumnat ha anat treballant en diferents activitats, que s'han posat en comú o s'han acabat aquests dies.
Les activitats realitzades són les següents :
-The Image of the Other. Alumnat de 1r, 2n , 3r i 4tESO s'han escrit cartes en castellà, anglès o alemany amb alumnat dels 4 països. El professorat que ha treballat en aquesta activitat són Jesusa Barber, Marga Llovet, Mercedes Caruana, Marta Nebot, Verónica Pons, Pilar Galmés i Eva Bagur.
-Festes i celebracions. Alumnat de 3r d'ESO i 1r batxillerat B han realitzat postres sobre festes locals i nacionals. També s'ha fet una comparança sobre dues festes internacionals : Nadal i Setmana Santa. El professorat responsable d'aquesta activitat han estat Anna Riba i David Font
-Mural. Cada centre va triar un monument o edifici representatiu de la seva regió o país i l'alumnat ha pintat els 5 dibuixos a una paret del centre. El professorat de plàstica Cristina Solé i Llorenç Pons han coordinat aquesta activitat
-Concert. Cada centre va triar una cançó amb la seva llengua i va aprendre totes les cançons per després fer un concert tots junts a Menorca. Àngels Florit ha estat la responsable d'aquesta activitat
-Presentació en powerpoint de les 7 meravelles de cada regió o país. Aquesta activitat ha estat realitzada per l'alumnat de 1r batxillerat B amb en David Font.
-Domestic waste. Activitat de comparació dels residus que generem a casa, a l'institut i a la nostra comunitat amb els 5 països participants. Els alumnes de 3r ESO E i el professor Joan Florit i Paco Pons han realitzat aquesta activitat
-The year I was born. S'ha fet una recerca dels esdeveniments més importants de l'any que l'alumnat de 2n d'ESO va néixer, 1994. L'activitat ha estat feta conjuntament amb Marta Nebot i Jaume Mascaró amb alumnat de 2n d'ESO.
Totes aquestes activitats i les que se van realitzar el curs pasta estan a l'abast de tothom a la pàgina web del projecte:
www.schooljournals.net/environment
Dijous i divendres 15 i 16 de maig se van dur a terme diferents activitats dins el centre. Com ja he dit abans, una de les activitats fetes aquest curs són les festes. Quan parlem de festes locals, tots pensem en les festes de poble. Per això, a l'hora de pati de dijous dos alumnes del centre Toni Joan Pons i Toni Marquès van qualcar a cavall mentre un grupet d'alumnes (Juan Reyes, Lluís Piris, Josep Sales, Pepe Mercadal i Colau Serra) tocaven la música del jaleo. També es va servir coca amb xocolata per tothom, a càrrec de l'Ajuntament d'Alaior. Es va crear un bon ambient de festa!!!
Van visitar el poble d'Alaior, i les ciutats de Maó i Ciutadella. L'alumnat de 1r batxillerat B/C va fer de guia en totes aquestes visites.
Els alumnes europeus van assistir a algunes classes. Per exemple, van fer una classe de castellà, anglès , alemany i van jugar al joc de dins i fora a educació física.
El divendres a la tarda va celebrar-se la festa d'aquesta trobada del projecte, a la qual va ser convidada tota la comunitat educativa del centre i van poder escoltar el concert europeu.
Ha estat una experiència molt enriquidora per tota la comunitat educativa: professorat, alumnat i famílies.