TW
0

El proper divendres dia 20 de juny clou definitivament el present curs escolar 2007-2008

Susana Mora Humbert
Maó
Estem apurant ja els darrers dies del curs escolar, sentint per arreu la fi del mateix. Amb aquest arriben les festes de final de les classes, les graduacions, els nous reptes, molts canvis per a qualcuns, l'institut, la universitat, la independència, nous amics, compres i demés. També es comparteixen vivències, records i la melanconia d'haver acomiadat un altre any.
D'aquesta manera, el proper divendres 20 de juny, clourem definitivament el curs 2007-2008, curs que des del "Xoc" cloem avui mateix amb la darrera edició del suplement d'enguany, l'edició nombre 196. Amb aquesta aprofitem per fer balanç sobre l'evolució de l'any, un any en el que el suplement ha viscut una situació d'impàs, doncs en el mes de novembre, coincidint amb la presentació del nou format del nostre diari, el qual, òbviament, es va fer també extensiu al "Xoc", va presentar-se com a nova coordinadora del mateix qui humilment escriu aquestes línies, passant aquesta a substituir temporalment a la nostra estimada Rosa Carreras, qui de ben segur tornarà a estar entre nosaltres molt aviat.
Amb això, podem dir que en general, ha estat un any atrafagat, doncs hem tingut "moguda" per tots els cantons, començant per la polèmica respecte a la necessitat de que l'horari escolar fos o no intensiu, passant pel debat públic sobre el trasllat del CP Sa Graduada de Maó, el qual afectava directament a l'ESPA Joan Mir i Mir del mateix terme municipal i acabant per les contínues vagues que s'han convocat en els diferents sectors professionals al llarg de l'any i que han afectat també al camp de l'educació, concretament el de la docència privada-concertada. Hem comptat també amb events de caràcter més festiu, tals com la inauguració de l'EI Sant Climent o les contínues celebracions escolars que han transcorregut durant el curs, celebracions que en alguns casos han suposat o s'han derivat de concursos pels que han estat guardonats diferents alumnes de diversos centres educació de l'illa. No podem oblidar a més que al llarg de la nostra trajectòria anual hem trobat també projectes escolars de diferents tipus, qualcuns immersos dins del marc d'un projecte major, tal i com per exemple el de la Mobilitat Sostenible o la celebració de la Fira de la Ciència de les Illes Balears, participant en ambdós diversos centres, i d'altres de caràcter particular. Finalment, apuntar que hem tingut també excursions i viatges d'estudis amb diversos destins, entre altra gran varietat d'events que en aquests moments ens defugen de la ment. En definitiva, no errarem si diem que ha estat un curs del més interessant tant a nivell vivencial com a nivell "periodístic". I és per això, que des d'aquestes línies volem aprofitar per a donar-vos les gràcies per la vostra participació en el "Xoc", participació que ha estat en tot moment essencial per a nosaltres, doncs el nostre suplement no seria possible sense la vostra col·laboració, col·laboració que ha estat present al llarg de tot el curs un any més, i que ho ha estat tant d'una manera activa, a l'informar-nos de tot allò que podia ésser d'interès per a la comunitat educativa o a l'enviar-nos els vostres materials, com d'una manera passiva, i no menys important, al llegir-nos fidelment cada setmana. Per tot això, mil gràcies!
Des del "Xoc" us destigem un molt bon estiu i us esperem com sempre el proper setembre!