TW
0

Els centres British de Menorca, el CP Sa Graduada i l'IES Cap de Llevant de Maó, el passat dimecres 4 de juny, van celebrar el dia de la xocolata per tal de refermar vincles entre els alumnes i el professorat dels mateixos

CP Sa Graduada
Maó
El dia de la xocolata va ser una idea sorgida d'una reunió a Madrid de diversos Centres British per tal de tractar, d'entre molts altres temes, de millorar el pas de primària a secundària dels nostres alumnes. Una unitat didàctica conjunta basada en el llibre de Roald Dahl era el primer pas per unificar criteris però s'havia de preparar quelcom encara més especial.
Així, el passat dia 4 de Juny ens vam reunir el curs de 6è de l'escola Sa Graduada amb els alumnes de 1r d'ESO de L'Institut Cap de Llevant per tal de dur a terme "The Chocolate day". L'objectiu era ben clar, conèixer les instal·lacions, companys i professors que l'any que ve serien els nostres. La feina prèvia ja estava feta, tant els companys de l'institut com els de 6è vam treballar de valent per conèixer més sobre qui era en Charlie i el famós Willy Wonka. Els companys de l'institut ens van enviar unes invitacions fascinants amb receptes de xocolata i nosaltres vam preparar uns jocs amb dolces sorpreses... però això no havia fet res més que començar.
Tot just vam arribar, vam conèixer els nostres "buddies", els companys de l'institut, i ens van distribuir en tres grans grups. Les activitats eren ben diverses i entretingudes, la ginkana per l'institut, el dictat de la xocolata "running dictation" i com no, el taller de receptes de xocolata. Cada grup havia de passar per totes les activitats, tot estava ben cronometrat i tothom sabia quan i on havia d'anar. Abans de començar la ginkana, els nostres nous amics ens van fer un petit tour per l'institut, així ens vam començar a familiaritzar amb el nou entorn. Després, s'havien de contestar 10 preguntes tals com: "What floors can you find toilets on?" (a quins pisos es poden trobar banys?); o bé "Write the name of one head of studies" (Escriu el nom d'un cap d'estudis). Una vegada completada la tasca i sempre tenint en compte l'horari establert havíem de passar per la segona activitat, que era el dictat de la Xocolata. Amb una línea del temps i unes targetes amb la història d'aquest aliment vam haver de llegir i ordenar-les cronològicament. Aquí sí vam haver de posar els cinc sentits!, però vam aprendre molt sobre qui va emprar la xocolata per primera vegada i quan i com va ser introduïda a Europa.
Tot seguit, l'activitat estrella, la cuina, on vam demostrar quanta traça teníem en cuinar receptes tals com xocolata amb banana i fruits secs, galetes de fruites silvestres amb xocolata i foundue amb fruita. Tot un plaer pels nostres sentits! Una vegada acabades totes les activitats ens vam reunir a la biblioteca per la posada en comú, tal i com ho fan a les escoles angleses. L'escola de Sa Graduada tenia algunes sorpreses per els nostres amfitrions, haviem inventat uns dolços amb efectes secundaris, a la manera de Roald Dahl. Ens ho vam passar d'allò més bé veient com els companys de secundària, sense cap por, tastaven les patates de la Comtessa de Morcar o les pastilles del Doctor X i vèiem com els creixia el nas o les mans els canviaven de colors. Finalment, mentre ens mostraven uns videos d'anuncis fets per ells mateixos ens vam menjar tots junts el festí de xocolata tal i com ho hagués fet en Charlie a la fàbrica de Xocolata.