TW
0

Els alumnes de l'escola ciutadellenca comparteixen amb nosaltres el resultat de tot un curs de treball encaminat a potenciar la protecció del medi ambient a través de les arts plàstiques

CP Mare de Déu del Toro
Ciutadella
I... un any més, hem arribat al mes de juny, pel que com és habitual en aquestes dates, tenim ja preparada una exposició d'alló més xula per donar clausura a aquest curs escolar 2007-2008. Cal dir que enguany, l'exposició és ben especial, i ho és tant pel que conté, com pel que ha comportat preparar-la, doncs, ha suposat una laboriosa tasca que s'ha portat a terme a l'àrea de plàstica al llarg de tot l'any.
I és que, tots els grups del nostre centre, han participat en l'exposició d'una manera o altra, dedicant-se a la fi, tots plegats, a realitzar treballs amb materials reciclats, aprofitant moltes de les coses que normalment van a parar als fems o en el millor dels casos als contenidors de reciclatge.
D'aquesta manera, els fillets i filletes d'educació infantil han confeccionat maraques amb capses de formatgets i un conjunt de flors precioses fetes amb paper de diari i oueres. També han representat els personatges dels contes amb envasos de plàstic i pilotes de tennis usades, amb un resultat espectacular.
De la mateixa manera, l'alumnat de primària, primer cicle i 6ès, han representat els peixos i el fons del mar amb tota classe de detalls : borns, crancs, pops, roques? tot amb paper de diari i pasta de paper. Altres grups han construït els seus propis joguets utilitzant tot tipus de materials de desfeta. També s'han pogut veure fanalets fets amb pots de vidre i decorats amb papers de colors i fulls de paper reciclat pels mateixos alumnes que servia per decorar uns porta-retrats, així com capsetes fetes únicament amb paper de diari pintat i decorat.
Finalment, els grups dels més grossos s'han dedicat a dissenyar creacions lliures amb qualsevol material de desfeta, a partir d'un material comú a tots.
L'exposició és el resultat d'un gran treball en grup, mitjançant el qual hem potenciat la nostra conscienciació respecte a la necessitat de protegir el medi ambient, conscienciació que volem fer extensiva a través de la nostra obra. En definitiva, creiem que no mentim si diem que amb la nostra creació estem front a una exposioció de gran valor, és a dir, de gran valor ecoambiental.