TW
0

El muntatge "Tape", amb els menorquins Rodo Gener i Queralt Albinyana, genera una gran expectació i exhaureix les entrades

R.M.
Ciutadella
La creació teatral de les Illes Balears, ha estat més present que mai a la XVIII edició de la Mostra de Teatre d'Alcoi celebrada entre els passats dies 11 i 14. "Tape", muntatge al que hi participaren els actors menorquins Rodo Gener i Queralt Albinyana, fou dalt l'escenari el protagonista de la representació illenca. A càrrec de la companyia La Fornal, dels mallorquins Espectacle de Ferro, l'obra va ser finalista en la darrera edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, en la categoria de "Millor Espectacle Revelació".
La representació generà una gran expectació i hores abans de la funció ja estaven exhaurides totes les entrades per veure l'espectacle.
Gran èxit de crítica
Aquesta és una peça contemporània basada en el text original d'Stephen Belber, que tracta qüestions com ara l'amor, l'amistat, la interpretació dels fets, la violència de gènere o les drogues. El muntatge compta amb la direcció d'Àlex Tejedor, que ja l'havia representat el 2005 al teatre Etcetera de Londres, amb gran èxit de crítica i de públic, fins al punt que va ser escollit "L'espectacle de la setmana" i "L'opció de la crítica" per la popular revista de teatre i entreteniment Time Out. Una obra que gira al voltant de dos vells amics de l'institut que es retroben després de molts anys en un motel d'Estats Units.
La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear ha promogut la participació balear a una de les fires teatrals més importants que es celebren a la Comunitat Valenciana i que des de fa 18 anys, presenta tant a la crítica com al públic els muntatges de les companyies professionals valencianes i constitueix un fòrum ineludible per a programadors i gestors valencians, així com d'altres arribats de territoris propers.

Els autors, a un llibre-cd
En el marc d'aquesta fira, la direcció general de Cultura del Govern presentà, aquest divendres, el llibre-CD Material Acústic Antiaïllant, que incorpora les peces d'autors teatrals enregistrades en el programa del mateix nom emès per l'emissora Ona Mallorca. Segons l'Executiu autonòmic, en particular, s'inclouen obres escrites expressament per a aquest projectes dels dramaturgs illencs Alexandre Ballester, Marta Barceló, Miquel de Marchi, Noé Dénia, Vicent Ferrer, Joan Gomila, Joan Guasp, Albert Herranz, Biel Jordà, Miquel López Crespí, Miquel Mestre, Jaume Miró, Jordi Odrí, Antoni Palerm, Carme Planells, Josep Pere Peyró, Gabriel Sabrafín, Sebastià Sansó, Andreu Segura, Vicent Tur, Xavier Uriz i Miquel Àngel Vidal, interpretades per actors de la Comunitat. Aquest material, del qual s'han editat 1.500 còpies, també inclou informació en castellà i en anglès, per tal de facilitar-ne la difusió. A més a més, la fira comptà amb la presència d'un expositor de la Conselleria, des del qual es facilità informació de les companyies teatrals i de dansa de les Balears.