TW
0

L'hotel Capri de Maó fa una convidada al paradís de la mà de la fotògrafa Ana María Capó

RAQUEL MARQUÉS
Maó
Si bé és ben cert que una imatge val més que mil paraules, les d'Ana María Capó (Maó, 1978) respiren les excel·lències d'un paradís anomenat Menorca. Amb la seva càmera aconsegueix captar cara i ulls d'una Illa màgica. L'expressió feta instant amb la que vol recordar la bellesa i el privilegi de viure a una terra i de la que molts se n'obliden.
L'hotel Capri, a Maó, inaugurà aquesta setmana una mostra en què la fotògrafa convida a un viatge pels paisatges menorquins. Exposició que romandrà oberta durant tot l'estiu i mitjançant la que vol transmetre tota l'essència i els colors d'una Illa, diu, "on els vents místics i el misteri de tant en tant s'uneixen i a on tenim el privilegi de ser uns dels primers que veim com el sol ens pica l'ullet cada matí, un sol daurat, fort, màgic..."
A la seva obra destaca l'atractiu de la composició i d'un punt de vista molt especial amb el que carrega les imatges de poesia. En aquest sentit, parla Ana María Capó -"sense descuidar els mars turqueses i les aigües transparents"- de "la impressionant dansa que ens fa el mar cada matí, quan la població encara dorm, l'olor a salnitre que ens omple els vidres de les finestres. Del mar a les platges en calma, tranquil·les i efervescents. Moments màgics on els racons més insòlits es fan descobrir amb els verds intensos. Menorca, naturalesa feta perla".
"Molta gent no aprecia el que tenim. Aquesta exposició n'és un reflex, uns quants raconets màgics de la nostra Illa", afegeix. A l'àmbit artístic, l'autora ha exposat diferents mostres col·lectives a Maó i a Alaior, entre les que destaquen les de les Festes de Gràcia (entre 2003 i 2007). La seva mostra individual més recent fou enguany a la sala "Ocimax" de Maó.
Podeu gaudir de les imatges d'aquesta fotògrafa a la seva bitàcola personalwww.anacapo. blogspot.com.

Ets artista amateur, exposes i vols que se'n parli de la teva obra? Escriu a culturalia@ menorca.info