TW
0

L'Escola d'Art Dramàtic de Menorca és una realitat. El conseller de Cultura, Joan Lluís Torres anuncià aquesta setmana la posada en marxa a l'Illa d'un centre formatiu teatral. Els estudis s'iniciaran el proper 2 d'octubre i inclouen 350 hores lectives, a realitzar en dos cursos. Les classes tindran lloc durant el primer any a la sala polivalent dels instituts Pasqual Calbó i Cap de Llevant de Maó, tot i que la intenció és que el segon curs es porti a terme a Ciutadella amb la finalitat d'oferir més facilitats a tots els interessats.
Fàtima Anglada exercirà la funció de coordinadora del centre. El professor de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), Pitus Fernández, impartirà l'assignatura d'interpretació. Mentre que Ana González serà la professora de les assignatures de tècnica de la veu i moviment.
Els alumnes interessats podran formalitzar la seva matrícula (amb un preu anual de 150 euros) a les oficines del Consell insular a partir del proper 1 de juliol i fins al dia 31.
L'objectiu d'aquesta iniciativa és apropar la formació a les persones interessades en dedicar-se professionalment a la interpretació.


1 ¿Què li sembla la iniciativa administrativa d'obrir un centre de formació teatral a l'Illa?
2 ¿Li veu futur?

JOSEP MERCADAL
actor
1Em sembla fantàstic, sempre i quan el professorat tengui un bon nivell. Suposo que hi ha prou demanda a l'Illa de gent interessada, però mentre no es posi en marxa no podrem saber com serà acollida la iniciativa. Pot ser que la seva obertura fa que s'animi més gent a estudiar teatre.
2Sí que li veig futur. A Menorca fa falta una escola de teatre rigorosa i d'alt nivell. Però el que està clar és que, tard o d'hora, la gent que es vol dedicar a aquesta professió haurà de sortir de Menorca perquè la producció de teatre a l'Illa és molt petita. Aquí no hi ha un circuit. Seria molt positiu que a Balears hi hagués un circuit que funcionés, llavors tindríem el futur assegurat. Com a mínim el ventall de possibilitats a les Illes s'ha ampliat gràcies a la televisió o al doblatge, però sincerament no crec que un actor s'hi pugui dedicar professio­nalment des de Menorca.