TW
0

PATRÍCIA FONT MARBÁN
Molt es qüestiona darrerament cap a on han d'anar les biblioteques del segle XXI, i quina ha de ser la funció dels professionals de la informació. La biblioteca ja no és només un espai contenidor de llibres i altres tipus de materials. No. La biblioteca ha de passar a ser un centre viu on sorgeixin altres activitats culturals, un lloc on aprendre, on interactuar, que s'ha d'adaptar al ritme dels seus usuaris, no els usuaris al ritme de la biblioteca.
Finalment ha arribat l'estiu, el sol, i amb el bon temps arriben també els concerts de Villa Jardín, a Sant Lluís, organitzats per la "Fundación Internacional para la difusión de las Artes y las Humanidades" (FIDAH) i mercès l'amabilitat de Pilar Alonso, presidenta de dita fundació, qui ens ofereix el seu jardí per delectar-nos amb aquests concerts, ja que justament aquest és un dels objectius de la FIDAH: oferir moments d'excepció a través de la música, així com ajudar joves amb talent artístic.
Vos demanareu quin paper juga la biblioteca al mig de tot açò, i és que dia 3 de juliol, a la Biblioteca Fernando Rubió i Tudurí, es presentaran aquests concerts de la mà de na Laura Triay, qui ens oferirà una visió acadèmica del que podrem gaudir el primer cap de setmana de juliol a Villa Jardín (dies 4, 5 i 6). Aquesta activitat redunda en la intenció d'aquesta biblioteca per anar més lluny, per no limitar aquest espai a magatzem de llibres, sinó a intercanvi de coneixements, d'experiències, i quina millor manera de fer-ho que de la mà d'una experta en la matèria.
El currículum de na Laura Triay­ impressiona. Llicenciada en Història i Ciències de la Música per la Universitat de Autònoma de Barcelona, doctoranda, ha escrit diferents treballs sobre l'òpera a Maó, participat a diferents congressos, és professora de l'Escola de Música des Mercadal... Amb tota aquesta formació i experiència podem tenir la seguretat que la presentació que farà aquesta experta ens ajudarà a fruir, encara més, dels concerts gratuïts de Villa Jardín. Una oportunitat que val la pena aprofitar -i més en aquesta època de crisi- per adonar-nos-en que la música pot ser una de les més grans fonts de plaer. I el plaer, amigues i amics meus, no l'hem de rebutjar mai! Us hi esperem!
La conferencia a càrrec de na Laura Triay es farà dimecres 3 de juliol a les 20.30 hores a la Biblioteca Rubió i Tudurí.
Els concerts es faran a Villa Jardín (Sant Lluís), els dies 4, 5 i 6 de juliol.