TW
0

Els alumnes de tercer cicle del centre escolar de primària maonès es desplacen a la coneguda Illa de l'Hospital o dels Conills per conèixer un poc més sobre la seva història i per assabentar-se sobre l'actualitat de la mateixa

CP Mare de Déu del Carme
Maó
Els passats dijous 22 i 29 de maig els grups de 5è i de 6è -respectivament- de l'escola Mare de Déu del Carme vam anar a l'Illa del Rei, Illa de l'Hospital o com es deia fa molts anys Illa dels Conills.
L'Illa del Rei s'anomena així perquè a l'any 1287 quan el rei Alfons III va venir a conquerir l'Illa, que era dels musulmans, hi va desembarcar. També se la coneix com l'illa de l'Hospital perquè durant molts d'anys va ser un hospital.
Una barca ens va dur a l'Illa. Allà ens esperava un senyor de l'Associació d'Amics de l'Illa de l'Hospital que es diu José Maria Cardona, que ens va explicar moltes coses.
Ens va mostrar algunes sales que ja estan arreglades, a una hi ha instrumental metge antic, a una altra hi ha fotografies d'un vaixell Italià anomenat Roma. Aquest vaixell el van enfonsar els alemanys a la Segona Guerra Mundial i van morir més de mil persones; 26 van ser traslladades a l'Illa per curar-se però tretze d'elles van morir pel camí. El vaixell Roma duia 9 canons iguals que els que hi ha a la Mola.
En una altra sala hi ha una maqueta de l'Illa i molts quadres.
Vam visitar la capella, en el sostre hi ha quatre pintures, la primera és una àguila, la segona un àngel, la tercera un lleó i la quarta un bou.
També ens va explicar que el port de Maó és el port natural més gran d'Europa i el segon més important del món.
Ens va explicar com ho feien per reformar l'antic hospital: cada diumenge un grup de voluntaris hi va i fa feina per intentar conservar els edificis, també ens va dir que la gent que vol dóna doblers i s'empren per pagar una finestra, una porta, rajoles... i així van fent. Ens va animar a anar-hi i col·laborar amb ells. Nosaltres vam fer una petita col·laboració, tan com anàvem baixant pel camí empedrat cap a la barca, vam anar arrabassant males herbes d'entre les pedres. No és molt però entre tots em vam arreplegar un bon munt.
Acabada la visita vam pujar a la barca per anar a passejar pel port. Ens va agradar molt, mirar el mar, tocar l'aigua, mirar les costes, el cel blau i polit. Vam anar bastant enfora fins ses boies que és on s'acaba el port.
Quan tornàvem va començar a ploure però a nosaltres no ens va importar. Ens ho havíem passat molt bé!!!
Els següents dies a classe vam seguir treballant sobre la visita, elaborant un resum de la mateixa i dibuixant tot el que vam veure.