TW
0

REDACCIÓ
Ciutadella
La campanya "Cinema a la Fresca" duu 80 pel·lícules en català a 42 municipis de les Illes. La iniciativa ha sumat 138.000 espectadors des que es va posar en marxa ara fa vuit anys.
La directora general de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació i Cultura, Margalida Tous, i el director gerent de la Fundació Sa Nostra, Antoni Sorà, presentaren aquesta setmana una nova edició de la campanya.
La iniciativa permetrà projectar fins a final de setembre al voltant de 80 pel·lícules en català en llocs públics i descoberts de fins a 42 pobles i ciutats d'arreu de les Illes Balears, dels quals 36 són de Mallorca, 4 d'Eivissa i Formentera i 2 de Menorca. Les projeccions tenen lloc als vespres i són gratuïtes.
La directora general de Política Lingüística destaca que el programa s'emmarca dins l'objectiu del departament de potenciar l'exhibició de pel·lícules realitzades, doblades o subtitulades en català.
Per la seva banda, el director gerent de la Fundació Sa Nostra ressalta que les pel·lícules d'aquesta campanya estan dirigides a tot tipus de públic i ha agraït la col·laboració dels ajuntaments en la posada en marxa de la iniciativa. Des que es va posar en marxa la campanya s'han realitzat 584 projeccions que han comptat amb 137.694 espectadors.
El pressupost d'aquesta nova edició de "Cinema a la Fresca" és de 135.000 euros.