TW
0

RAQUEL MARQUÉS
Maó
Pinzellades gruixudes, especials i molt dinàmiques. Maria José Filella Muset (Barcelona, 1965) es sent còmoda amb el traç a l'oli. Obres amb l'energia dels esquitxos del color i la llum del mediterrani. Una col·lecció que romandrà exposada a la galeria Kroma de Maó fins el proper 6 d'agost.
Vivències artístiques que es remunten a la seva infància. Filla de la també pintora Carme Muset, forma part de l'equip didàctic de l'escola que la família té a la Ciutat Comtal des de fa 25 anys. La ceràmica suposà un primer pas dins el seu aprenentatge. "Sempre m'ha agradat molt la part manual de les coses", explica. Rere el volum, és a l'any 1993 quan decideix endinsar-se de ple a la pintura. L'estudi de l'aquarel·lista Martínez Lozano (recentment desaparegut) fou testimoni durant anys de l'evolució de l'autora. "A ell li dec molt, em va fer veure un nou concepte de l'art, tenir una altra visió, em va obrir la creativitat...".
Aquesta és la seva primera exposició individual a Menorca. Una targeta de presentació plena de composicions vitals amb escenes marítimes i quotidianes. Treballat al darrer any i mig, el projecte expressa la temàtica de l'Illa. Filella recrea la seva atmosfera i l'impacte de la llum dins un conjunt on es deixa endur per un cromatisme equilibrat i harmoniós. Ferreries, Binibèquer, el far de Favàritx, l'Illa de l'Aire... són llocs que l'espectador podrà reconèixer. Malgrat tot, la catalana defuig de la representació del més mínim detall i ofereix una amplia perspectiva que camina amb personalitat pròpia per la subjectivitat de la inspiració.
Tonalitats molt treballades, contrastos entre llum i ombres o insinuacions figuratives respiren un estil amb una veu més expressionisme. Un traç que captiva.