TW
0

PATRÍCIA FONT MARBÁN
Les noves iniciatives, i més les que surten d'associacions, s'han de recolzar. I aquest cap de setmana d'agost (de 20 a 23 h) hi neix una de nova a Ferreries: els "Fosquets d'Art's". Avui és diumenge, i per tant, el darrer dia que hi podeu anar. Si encara no heu visitat Ferreries i els "Fosquets d'Art's" encara hi sou a temps!
Aquest cap de setmana a Ferreries han organitzat els Fosquets d'Art's, idea presa de la Gran Migjornale, amb la qual coincideixen en dates, i que es tracta d'una exposició amb itinerari inclòs pel casc antic de Ferreries. És una idea molt polida ja que han implicat a molta gent del poble, segons vaig poder veure en la visita que vaig fer acompanyada per en Lluís Febrer i en Maties Sansaloni. La idea principal és revitalitzar el centre històric del poble obrint les portes per poder gaudir amb les obres d'uns quants artistes de Ferreries, principalment, i de la resta de Menorca. Hi tenen cabuda moltes disciplines artístiques, com la pintura, l'escultura, la fotografia, el videoart... Artistes que han tingut alguna relació amb la seva associació, ja bé perquè han fet algun curs com a professors, com alumnes... Es tracta d'apropar l'art a la gent, i això sempre és d'agrair.
A més, tenint en compte que a Ferreries no hi ha escola municipal de dibuix, el que està fent aquesta associació pren més valor, encara. Aglutinar a un munt d'artistes, una quarantena (Pere Al·lès, Carles Gomila, Pacífic Camps, Melba Sanó.... i em deixo molts!) -els quals han respost tots molt bé-, aconseguir la implicació del poble... és una activitat solidària, que recorda els vells temps quan tothom s'hi reunia per escoltar la ràdio: entre tots ho podem fer tot. I aquest era l'ambient que m'hi vaig trobar a Ferreries: un poble al carrer, amb les portes obertes, col·laborant amb els artistes penjant les seves obres, fent que a les cases hi hagi prou espai perquè les obres hi destaquin...
Però no només podrem passejar per Ferreries, tafanejant a les cases, sinó que també podrem gaudir d'actuacions musicals en directe, podrem respirar l'ambient festiu -no oblidem que això es fa una setmana abans de Sant Bartomeu, i està inclòs dins del programa festiu- i anar fent boca!
Segons les paraules de dos dels organitzadors, la intenció és que "Fosquets d'Art's" es faci cada dos anys. La biennal dels "Fosquets d'Art's" ha donat el seu tret de sortida!