TW
0

PFM
Maó
Fem un petit resum del que han estat aquests 10 anys d'existència de l'OCIM, fent un repàs cronològic. Aquest agost hauran arribat a les 38 produccions (11 d'elles amb plantilla simfònica) i els 68 concerts. Com a gran repte, l'OCIM debutarà el 20 d'agost al prestigiós Festival de Música de Pollença, un dels més importants de l'Estat.
L'Orquestra de Cambra Illa de Menorca va ser fundada per Joventuts Musicals de Maó l'any 1998 en el si del Festival de Música de la ciutat. És la primera orquestra professional creada a Menorca, i reuneix els músics més destacats de l'illa amb el complement d'alguns músics d'arreu. Al començament van comptar amb la direcció del mallorquí Fernando Marina, però des del 2001 treballa amb directors convidats, com l'americà Barry Sargent, qui donà un gran impuls de qualitat a l'orquestra.
Durant els primers anys (1999, 2000, 2001) l'orquestra fa tres viatges a Mallorca, on ofereixen un total de cinc concerts. També en el 2000 fan l'enregistrament d'un CD de la recuperadaMissa de Rèquiemdel músic menorquí Jaume Alaquer amb el baríton Joan Pons. A l'any 2001 l'OCIM debuta al Teatre Principal de Maó ambEl amor brujo, aconseguint un gran èxit de públic, i exportant-la al Festival de Ciutadella, a Palma i a Artà. El 30 de desembre del 2003, l'OCIM inaugura els concerts de cap d'any, i a l'estiu del 2005 entra en la seva gestió Joventuts Musicals de Ciutadella. L'OCIM ha tingut des de gairebé els seu començaments la política de convidar a directors i solistes de nom internacional com Vasko Vassilev, Andrew Watkinson...
El setembre de 2006 torna a enregistrar un CD, aquesta vegada per al segell Columna Música, un disc dedicat a la música barroca per iniciativa de Foment del Turisme.
L'1 de març de 2007, l'OCIM va oferir el concert del Dia de les Illes Balears per encàrrec del Govern de les Illes Balears, concert que repeteix l'any següent amb el pianista Paul Badura-Skoda, amb gran èxit, així com també ho és elConcierto de Aranjuez, interpretat pel guitarrista David Russell, als festivals de Maó i Ciutadella.
Per l'any 2009 l'OCIM té encarregada una obra al compositor Joan Albert Amargós, basat en cançons populars menorquines.
Els seus patrocinadors són diversos: Consell Insular de Menorca, Fundació Destí Menorca, Govern Balear, Ajuntament de Ciutadella i de Maó, així com des del 2008 Caixa Catalunya és Protector Preferent i la Fundació Rubió Tudurí-Andrómaco és Protector Especial.