TW
0

A la galeria Artara de Maó, i fins al dia 31 d'agost, podeu anar a veure les escultures de Miquel Aparici i les fotografies de Hassel i Gretel

PATRÍCIA FONT MARBÁN
Maó
A la galeria Artara hi ha actualment una exposició d'escultures i fotografies. Estan situades a la planta del soterrani, però tens un petit avançament del que et trobaràs a l'entrada: són uns animalons reciclats. Vull dir, fets amb material reciclat. Mentre visito l'exposició, mirant les fotografies d'edificis en runes, amb objectes descontextualitzats, i les escultures d'animals, veig un senyor que em mira. Ens mirem, i li demano (perquè jo estava escrivint damunt la taula amb els preus de les obres) si necessita mirar els preus. "No", me diu ell, "és que sóc l'artista". Llavors penso que quina sort he tingut de trobar-me'l per conversar una estona.
En Miquel Aparici és de Barcelona (1963), i es dedica a això de l'art des de l'any 2000, quan començà a fer pintures amb cafè i sucre. Poc després passà al fil ferro, i en quant va descobrir l'objecte tridimensional s'hi va quedar. En aquest moment de la seva etapa artística està treballant amb materials reciclats, i tot i que, com comentàvem "encara és una criatura en això de l'art", la seva obra ja ha fet les Amèriques (ha exposat a Nova York).
L'exposició combina les imatges d'escenaris ruïnosos -titulats com "Pabellón de caza IV"- amb petites intervencions amb peces, d'objectes reciclats, que Miquel Aparici havia facilitat a les fotògrafes Hassel i Gretel. D'aquesta manera tot té un lligam, un sentit. Els animals d'Aparici, que poden ser ocells, moixos, mussols... apareixen subtilment de claus, ferros, fustes... i descobreixes la senzillesa d'aquests animals, que et fan somriure i que et transmeten que en Miquel s'ho passa d'allò més bé fent-les.
És, almenys sota el meu punt de vista, una exposició sense pretensions de la qual surts amb un bon regust a la boca. I t'imagines amb el moix al teu costat, al menjador de ca teva i pensant que bé que encara es puguin tenir obres d'artistes que creen pel propi plaer de crear, i que siguin capaços de bescanviar la seva creació per un vestit a mida.