JAUME FEDELICH

TW
0

Fem un repàs breu, però intens, al panorama expositiu de les galeries d'art de Ponent i de Llevant. Són molt recomanables totes, així que aprofiteu l'avinentesa i feu una passejada artística!

Paisatges i marines
Del 18 d'agost al 6 de setembre. Galeria Retxa (c/ 9 de juliol, 37)
Aquesta exposició recull nombroses pintures en petit format de paisatges de l'illa, realitzades per Jaume Fedelich Bosch (Ciutadella, 1943). Bosch prèn el paisatge com a punt de partida per a la seva recerca, donant preferència a la taca i la pasta en detriment del dibuix. Més que 'ben copiar la realitat', l'autor s'endinsa en el camp que li obre l'esbós i les línies que es desdibuixen, en els contorns que solsament s'insinuen. Empra uns colors accentuats i vius per mostrar una visió impressionista del seu univers, dels paisatges de l'illa que ha viscut des d'antuvi, com si pugués mirar la realitat a través d'un calidoscopi com el que li va fer son pare quan era un fillet.

Patricio Hidalgo
- Mundo de la Pintura -
Del 16 d'agost a l'11 de setembre. Galeria Vidrart (c/ Roser, 8)
En paraules del pintor sevillà, el present recull reflecteix un conflicte o un diàleg entre dos llenguatges diferents: la figuració i el dibuix per una banda, la pintura i la taca per l'altra. És un conflicte que té lloc dins ell mateix a l'hora de crear, i tanmateix la intenció d'Hidalgo és que sigui la pròpia pintura la única protagonista de la seva obra.
Així, dins la sèrie titulada Creación veim aparèixer uns diminuts personatges que emergeixen d'entre la textura i el relleu rugós de les pinzellades horitzontals. Per contra, la sèrie Locura de pintura mostra un dibuix més clàssic i figuratiu, a l'igual que dibuixos fets amb tinta com La Siesta.

Col·lectiva d'estiu
Del 2 al 30 d'agost. Galeria Vidrart (C/ Roser, 8)
Una mostra variada del que es cou ara mateix a Menorca en matèria de pintura. A la galeria hi trobaràs les obres de més d'una dotzena d'artistes vinculats a l'illa. Des de les narracions pictòriques de na Març Rabal o en Didier Lourenco, als collages cubistes de Biel Mercadal, passant per les visions simultànies d'un paisatge crepuscular de Pacífic Camps. Des de la reproducció clònica i al·lucinada dels peixos de David Monrós a les mirades hiperrealistes de Neda, passant pels habitants de paisatges feréstecs que poblen les pintures d'Elorduy, o les variacions sobre les embarcacions de Jaume Bagur.Néstor Yardas
Si Véns Cafè
Entre cafè i cafè, tens la possibilitat de veure les obres d'aquest artista nascut a l'Argentina, on s'hi combinen la pintura amb el cuir, els metalls o el brodat."Pin-uuups!"
de Marc Jesús
Del 14 d'agost al 16 de setembre. Galeria Artara. C/ Rosari, 18
Marc Jesús presenta els seus "Pin-uuups!", composicions de dones blaves sobre fons i situacions diferents: a la platja, amb crispetes, dalt una moto... Teniu també l'oportunitat de veure les escultures, fetes amb ferro i amb les quals ha aconseguit donar una mica de moviment. Interessants són aquestes escultures, sobretot la titulada "Crisis", molt adient pel moment que estem vivint, i que representa una dona (com la dels seus quadres però tridimensional) ficant una moneda a una guardiola amb forma de porquet. Les de tota la vida. La tècnica emprada per aquest artista és la pintura acrílica sobre tela, i ocasionalment sobre paper, mentre que les escultures són de ferro.

Marta Torrontegui
Del 14 d'agost al 10 de setembre. Galeria Argos. C/ de l'Àngel
L'estil d'aquesta artista aragonesa es caracteritza pel domini de la llum i el color de les seves composicions de natures mortes, flors i paisatges. Són obres adscrites a un realisme poètic que aconsegueixen transmetre un sentiment molt suggeridor, personal i íntim.

Hombre López
De l'1 d'agost fins el 4 de setembre. La Fàbrica. c/ Josep M. Quadrado, 63.
La Fàbrica és un espai molt interessant on hi podem veure les obres d'Hombre López. En aquesta exposició, la figura humana en parella és la protagonista. Juga amb les textures aconseguides amb sorres, sprays, stencils, metalls arrovellats... Les gotes i els regalismes tenen molt de protagonisme, així com cal parar atenció a la gestualitat de les figures.

Antonio Moyano
Del 20 d'agost al 27 de setembre. Galeria Encant. Infanta, 20
L'obra de Moyano destaca per la utilització de tela aferrada sobre el llenç, o sobre el mur mateix. Amb uns tons fosforescents, empra el "dripping", degoteig de pintura sobre la tela, on deixa veure paisatges amb l'estàtua de la Llibertat de fons, que ens recorda el seu pas recent per Nova York, en una exposició col·lectiva.