TW
0

CARLOS MANGADO
Carlos Mangado (guiterra), Santi Bonnín (llaüt), Toni Pons "Ponset" (violí) i Iris Taltavull (flauta travessera), són els membres de la forma Quartet del grup S'Ensamble. Un grup de música que des de l'any 1997, i pràcticament de manera ininterrompuda, ha actuat i format part del panorama musical menorquí. L'any 2005 sa banda va editar el seu disc "Ara és s'hora!" Durant dos anys han rodat aquell projecte sonant a tota Menorca i en vàries ocasions a Mallorca.
S'NSMBL (Quartet form) és el resultat de l'evolució des grup. L'origen d'aquest nou format s'ha de cercar a les representacions de l'obra d'en Lluís Mangado i Tòful Mus "Odysseus" que van tenir lloc el mes de gener d'enguany a Teatre Principal de Maó. En aquella ocasió els membres de s'Ensamble van participar-hi al conjunt instrumental, on, entre d'altres músics van coincidir amb na Iris, flautista formada al Conservatori Superior de Música de Palma.
La inclusió d'aquest instrument i l'evolució personal del baterista i del baixista del grup, que han seguit projectes d'altre caire, encara que sense abandonar per complert es grup, ha donat com a resultat aquesta espècie de refundació. Al repertori s'ha procurat mantenir una línia més compacta, més coherent, basada en els temes més "joglarescs" que ja feien, i afegint temes de caire clàssic i celta, més acords amb sa formació.
Presenten el seu nou treball "Coses que passen", amb un format nou que els hi permet transmetre sa música amb molta nitidesa i netedat, desproveït d’artificis, com a un grup de cambra, però amb repertori modern . Es resultat és un concert compromès amb sa musicalitat, lluny de formules comercials, amb una selecció de temes musicals molt acurada, pensada per espais relaxats i per un públic amb una certa maduresa i complicitat estètica.
Els membres de S'NSMBL (Quartet form) són músics amb prou experiència en els seus camps (en Santi com a laudista de folk, en Toni com a violinista eclèctic molt ben adaptat a ses necessitats musicals d'aquest projecte, na Iris amb la seva mestria amb la flauta i aportant una qualitat contrastada que sorprendrà per el seu virtuosisme, i en Carlos, "profe" de guiterra, fet en mil batalles musicals (amb glosadors, amb diversos duos amb Ernest Pagès, Maria Camps... ) que assumeix sa responsabilitat rítmica.
Més instrumental que no cantat (encara que, òbviament, hi ha peces cantades) "Coses que passen" resulta original per la seva senzillesa formal i per sa seva complexitat interpretativa. A mig camí entre es folk (temes menorquins d'en primer, obra pròpia d'arrel joglaresca, pinzellades celtes -folk de tramuntana-– i versions de temes internacionals relativament poc coneguts) i sa música clàssica (temes renaixentistes, follia barroca...) cerca mantenir un equilibri entre sa "marxeta" pròpia de totes les èpoques des grup, i una atenció especial als arranjaments. Com va dir sa premsa respecte a la seva primera actuació a Alaior "amb molta cura i força expressivitat i refinamen".
Un grup que vol aportar una fórmula novedosa i arriscada, que en els seus primers concerts ha arribat a la gent.