TW
0

PATRÍCIA FONT MARBÁN
Totes les coses arriben al seu final, i l'estiu és una d'elles. El dia ja s'ha començat a escurçar, hem acabat les vacances i ja hi ha anuncis de la tornada a l'escola, així com innumerables col·leccionables, a les botigues ja tenen la roba d'hivern, preparada per cobrir-nos la nostra pell, encara daurada pels rajos de sol... Grans indicadors de la propera arribada de la tardor. Jo som estiuenca, m'agrada la calor, encara que em faci suar, i l'arribada del mes de setembre, tot i que és el meu aniversari, fa que em posi una mica trista, perquè a més a més, la sensació que el temps corre és cada vegada més intensa, i açò diuen que passa -i la sensació augmenta- a mesura que vas fent anys.
Però també podem pensar en el canvi d'estació com un moment de començar coses noves, d'iniciar nous projectes. És l'època de la reclusió a casa enfront de la vida al carrer de l'estiu. Estarem reclosos i ben acompanyats per les nostres lectures, els nostres estudis, les nostres aficions, siguin les que siguin. I tornarem a agafar la cadència de l'hivern, amb els seu fred que ens acompanyarà durant més temps que no pas la calor de l'estiu.
Potser estic una mica melangiosa, ja començo a enyorar els dies llargs. Encara que sé que tenim estiu fins el 22 o 23 de setembre, ja no és el mateix. La nostra ment, que és la que mana, ja ha fet el canvi, ja ens indica que hem de pensar en l'hivern,les pluges, la tramuntana. Pensar en tornar a l'horari de sempre, el d'hivern, el que és més llarg, el que no et permet viure el dia a dia, perquè el dia a dia el passes tancat o tancada a una oficina, a una escola. Tancats. Reclosos. A casa i a la feina.
Però clar, de ben segur que hi ha veus que agraeixen l'arribada de setembre. Com els pares, que desitgen que les escoles tornin a obrir les seves portes després dels 3 mesos d'estiu. O la gent que treballa de temporada. O els qui no els hi agrada la calor. Però no és el meu cas, i a vegades no sé si sóc una formigueta o una cigala, per això que les cigales prefereixen l'estiu...