TW
0

El grup treballa en el seu nou disc, "Encara hi som a temps", que sortirà el febrer de 2009

RAQUEL MARQUÉS
Ciutadella
I ja van sis! Sí, senyor! Inventari no atura, té ganes de més música, de més directes, de més connexió amb el públic. Els de Ciutadella treballen en el que serà el seu nou disc, que durà per títol "Encara hi som a temps". Una entrega a la que afegeixen una molt bona notícia per als seus seguidors de sempre, i és que la baixista Pamela Sintes ha tornat al grup en substitució del català Sergi García qui, després de dos anys i per motius professionals, deixa la banda. Aquests músics inventariosos duen assajant durant tot el mes de setembre "tancats" al seu local del carrer Formentera. Dia primer d'octubre començaran l'enregistrament d'un cd que promet ser molt potent. Serà a Acústic Menorca, com a producció pròpia d'Inventari, Fel Casasnovas i Pau Pons.
Superada la barrera dels trenta, Bep Marquès (veu); Nasi Comellas (guitarra); Toni Bosch (guitarra acústica); Tony Taltavull (bateria); i Pamela Sintes (baix i coros), encara tenen moltes coses a dir. "Aquest treball és tota una declaració d'intencions per açò l'hem batejat amb un títol que pot tenir diverses connotacions com tot el que encara podem fer, per exemple, per una terra afectada pel canvi climàtic; o simplement dir: "ei!, que encara som aquí...", explica Bep. "Encara hi som a temps" espera mantenir el nivell i superar l'èxit de "Es Meu Carrer". Un any i mig després, la banda torna a confiar amb el segell Blau-Discmedi per a un disc que té previst sortir al carrer el febrer de 2009. Ja tenen presentacions oficials confirmades al Teatre Sans de Palma i a l'auditori de l'FNAC de Barcelona. A Ciutadella els podrem veure al Casino Nou.
"I sou aquí al nostre costat/sou sa nostra gent no canvieu mai/ volem quedar aquí i saber com vos va/ en poques paraules, anar al mateix compàs". Aquest és un fragment d'un dels temes que més possibilitats té de convertir-se en el primer single del nou cd. Dotze cançons composen aquest projecte: "Saps", "Encara hi som a temps" (escrita per Nasi Comellas i que dóna títol al disc) o la versió rock de la popular "Un senyor damunt un ruc", entre d'altres. Un seguit de lletres al voltant de la llengua, la cultura, l'amor o el territori, que clouran amb una nana.
Inventari afronta aquesta feina amb moltes ganes. Una il·lusió que suma punts amb la reincorporació de Pamela Sintes. "Ella està molt contenta i nosaltres més. El grup tornarà a guanyar pel seu entusiasme i per la seva veu tan personal. La nostra essència sempre ha estat la mateixa, però tot són etapes i aquesta promet ser molt especial", senyala Marquès qui projecta editar el seu primer compacte en solitari rere l'oferiment de Miquel Àngel Sancho (Blau-Discmedi). "Estic disposat a fer-ho, és un repte i la gent del meu entorn m'anima, començant pel propi grup, però ara per ara la prioritat és centrar-me en Inventari".