Imatge de l?afluència de públic a una de les propostes artístiques

TW
0

RAQUEL MARQUÉS
Es Migjorn Gran
L 'Associació Cultural i Recreativa des Migjorn Gran (ACR) és un bon exemple de com els petits pobles menorquins també viuen l'impuls creatiu generant, al llarg de l'any, un important nombre d'interessants esdeveniments culturals i d'oci. L'entitat, presidida des de fa dos anys per Lina Gonyalons, fou fundada ara fa tres dècades com a una associació de pares i mares amb l'objectiu de compartir experiències i preocupacions comunes, i sota l'anècdota d'organitzadors de l'arribada dels Reis Màgics al municipi. Tasca que a dia d'avui encara es mantén.
"Gran Migjornale"
Amb el temps, l'associació es convertí en el principal motor de difusió cultural amb la programació, entre d'altres, de concerts, exposicions o tallers de tot tipus. Actualment està composada per la Banda de Cornetes i Tambors, pel Grup Folklòric "Aires des Migjorn Gran" i, més recentment, pels Amics de l'Art des Migjorn Gran. Aquets darrers són els promotors d'un dels punts de trobada més enriquidors que acull la localitat, la "Gran Migjornale" que rere dues exitoses edicions ha convertit el municipi més jove de l'Illa en un referent artístic i cultural gràcies a l'exposició d'obres a diferents espais públics i privats.
L'ACR disposa d'un local social al número 8 de la Plaça Menorca. Instal·lacions que donen cabuda a diferents mostres o festes socials. Un total de 215 socis conformen aquesta associació sense ànim de lucre oberta al públic en general. "L'hivern passat van fer una campanya de promoció i va anar prou bé, aconseguirem una trentena més de socis", explica Lina Gonyalons. En aquest sentit, la cuota és gairebé testimonial amb una aportació anual de sols 10 euros, per la qual cosa l'entitat es nodreix de les subvencions que rep per part de l'ajuntament i del Consell.
Les xerrades, els cursos i les mostres artístiques són un dels atractius de l'ACR a on l'any passat es parlà, entre d'altres temes, dels mites i llegendes de les Balears. També aquest estiu es celebrà al local una exposició d'escultures de Miquel Capó. Per altra banda, els socis poden proposar lliurement la programació d'activitats. "Estem oberts a qualsevol proposta expositiva, independentment de la disciplina. Tot aquell autor que vulgui mostrar la seva obra serà ben rebut, sigui o no soci de l'ACR", senyala la presidenta.
Tots aquells interessats poden rebre més informació al telèfon 971 37 00 89.