TW
0

REDACCIÓ
Maó
El Museu de Menorca fou dijous escenari de la presentació del cd-rom "Menorca, illa de literatura" que inclou 67 aportacions literàries il·lustrades a partir de diferents racons emblemàtics menorquins. Un material documental que permet fusionar poesia i paisatge, editat per la Direcció General de Política Lingüística del Govern balear. Fina Salord i Gaspar Valero són els autors d'aquest projecte, juntament amb la col·laboració de Maite Salord, Miquel Àngel Limón i la tasca tècnica a càrrec de Guillem Torres.
Aquest compacte interactiu permet fer un viatge espacial creatiu des de l'ordinador fins al llocin situdel que es parla, alhora que recórrer la literatura des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat. Cada aportació literària s'identifica lèxicament, moralment i espiritualment amb un paisatge concret de l'Illa. Una manera és a través d'un mapa virtual que dóna accés als indrets i en conseqüència a cada autor i la seva obra. Algunes de les fotografies permeten una visió panoràmica de 360 graus.
A tots els centres educatius
Amb aquest treball, que es farà arribar a tots els centre educatius de les Illes i a totes les entitats i organismes que hi tinguin interès, l'Executiu autonòmic pretén contribuir a divulgar el patrimoni cultural, literari i lingüístic de Menorca.