TW
0

Si us agraden les sèries, les pel·lícules i la informàtica, aquí teniu unes indicacions per bussejar per aquest món cibernètic

PATRÍCIA FONT MARBÁN
M'agraden les sèries. Ho sabeu perquè aquest estiu ja vos vaig estar parlant d'aquest fenomen, però avui us vull explicar què hem de fer si volem fruir d'aquestes petites joies abans que arribin a la televisió convencional, perquè tots sabem que tarden bastant a arribar, i mentre que als canals de pagament van per la segona temporada, a les televisions generalistes just estrenen la primera, i els més addictes ja estem visionant la tercera... I a més a més, en versió original!
Les tecnologies ens posen a l'abast una sèrie d'eines que hem d'aprofitar, mal que pesi a les productores. Tanmateix, moltes vegades són les mateixes productores les que pengen el primer capítol d'una nova temporada per generar expectació, i de pas, fer publicitat a baix cost.
Com ho podem fer?
Tenim vàries opcions. El primer i més important és disposar d'un ordinador i connexió a internet (ADSL). Si teniu això, podeu seguir llegint. Després es tracta de decidir quin mètode volem emprar per descarregar-nos els capítols.Grosso modo, podem distingir dues maneres: una, instal·lar-se algun programaripeer-to-peer(P2P), como Emule, Ares, Pando, el client Bit-Torrent.. o optar per la descàrrega directa (streaming). Aquesta opció t'estalvia haver-te d'instal·lar res al pc, i ho farem a través d'alguna web, com per exemple,vagos.wamba.com(el nom de la web ja ens indica com som els seus usuaris...),seriesyonkis.com... En aquestes webs el que es fa és penjar una sèrie de fitxers que estan emmagatzemats en pàgines d'allotjament d'arxius. Els fitxers estan tallats en diferents parts (amb programes com Win-zip, Win-rar, Split&Join, Hacha Pro...) perquè aquestes webs acostumen a posar límits de pes per evitar que es pengin continguts il·legals, com pel·lícules... però ja se sap, feta la llei, feta la trampa! I serà tan senzill com cercar aquella sèrie, o pel·lícula que ens interessi, la descarreguem i després haurem d'aferrar les diferents parts per tenir un únic fitxer en un format de vídeo.
Com ho podem veure?
De programes per visionar arxius d'imatge n'hi ha molts, però jo vos recoman Videolan (VLC), que és de programari lliure, però també teniu Windows Media Player, Divx video player i molts més...
Trieu el que més us agradi i ara només us farà falta un lloc còmode per asseure-us i unes crispetes... A gaudir!