TW
0

REDACCIÓ
Ciutadella
E l reconeixement de la tasca dels més joves arquitectes de les Illes respon a una de les iniciatives del Govern balear per tal de fomentar els seus projectes. Aquesta setmana i dins el marc del programa impulsat per l'Executiu Art Jove, el director general de Joventut, Joan Artigues i el degà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears, Lluís Corral, presentaren el certamen Arquitectura Jove 2008.
Es tracta d'una convocatòria organitzada per la conselleria d'Esports i Joventut, a través de la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears. Ambdues institucions van començar fa sis anys amb el certamen anomenat Opera Prima. Durant aquestes sis edicions, el certamen d'arquitectura s'ha convocat ininterrompudament encara que han anat variant aspectes del mateix com el tema o els destinataris.
Bases del certamen
A la present edició l'objecte del certamen és qualsevol obra ja construïda amb certificat de final d'obra tècnic en el termini del concurs. S'estableix un primer premi dotat amb 3.500 euros per a l'obra guanyadora, i un segon premi dotat amb 1.000 euros per a la segona obra més ben puntuada. El termini d'inscripció i presentació de la documentació acaba el proper 10 de novembre.
Els destinataris d'aquesta convocatòria són arquitectes de fins a 35 anys d'edat, col·legiats en el COAIB, i nascuts o residents a Balears. En cas de presentar-se un grup, tots els membres hauran de complir els requisits d'edat i residència.
El jurat estarà presidit pel degà del COAIB, i per un mínim de tres persones (amb funció de vocals) designats pel propi degà d'acord al criteri de professionalitat o el prestigi reconegut en el món de l'arquitectura.
L'exposició amb les obres finalistes es durà a terme a Palma, al Casal Solleric, durant el mes de novembre.
Les bases completes es poden obtenir a través de la pàgina webwww.coaib.es.