TW
0

RAQUEL MARQUÉS
Ciutadella
La galeria valenciana Luis Adelantado, un dels espais nacionals de més projecció exterior, s'ha fixa't en l'obra del menorquí Cristòfol Pons. El creador està d'enhorabona després de la seva presentació a la "Convocatoria Internacional de Jóvenes Artistas" que organitza aquest local per tal de fomentar i recolzar la creació i expressió, així com de promocionar tots aquells nous mitjans creatius. L'autor explica com arran de la seva selecció tindrà l'oportunitat de participar a una exposició col·lectiva que li pot obrir un interessant camí promocional. "Ara mateix la cosa està en què ells volen veure la meva evolució i si els acabo d'agradar prou tenc l'opció de que la galeria em fitxi", comenta Pons.
Un dels espais més influents
Luis Adelantado és un dels espais més influents del nostre país. Entre les principals fires d'art contemporani en que hi participa de forma regular destaquen ARCO (Madrid), MACO, ROMA, Fiac París, París Photo o Art Basel Miami Beach, entre d'altres. Situada al centre històric de València, disposa d'una infraestructura articulada en cinc sales. Una de les seves principals activitats és el suport als joves plàstics i visuals que desenvolupen la seva manera de fer entre les tendències més actuals de l'àmbit artístic. Un món on aquest menorquí es mou com a peix dins l'aigua sota el nom de Quitolomalo, alter ego d'un jove creador amb unes propostes agosarades, crítiques, plenes d'humor, amor i sobretot trencadores.
Actualment Tòfol Pons es troba treballant a Berlín en el que serà la seva propera mostra, prevista per als mesos de març i abril, a la galeria alemany Vieter-Stock. Un any, el 2009, en què també s'estrenarà a Barcelona en entrar a formar part de l'elenc d'artistes de la galeria Miscelänea. Es tracta d'un espai situat al barri del Raval que neix l'any 2004 com a associació cultural sense ànim de lucre, -marcada per una forta aposta per l'street art-, on convergeixen tot tipus de manifestacions culturals de caràcter independent.