TW
0

El Principal acull l'adaptació de l'obra de Saint-Exupéry amb Pep Munné i Eduardo Casanova

RAQUEL MARQUÉS
Maó
Qui no coneix la història de "El Petit Príncep"? El Teatre Principal de Maó programa aquest mes l'adaptació escènica de la popular obra d'Antoine de Saint-Exupéry. Una estrena a l'Illa de luxe amb la participació dels actors Pep Munné, en el paper de l'aviador, i Eduardo Casanova com al petit príncep. La versió del director Pablo Ramos Escola arriba a Maó els propers dies 8 i 9 amb tres funcions úniques a Menorca. Un espectacle extraordinari amb escenografia i disseny de vestuari a càrrec de Carl Fillion (col·laborador habitual de Robert Lepage) i Ricardo S. Cuerda (Premi Max a la millor escenografia el 2006). A més a més, a l'apartat d'imatge gràfica l'espectacle compta amb la participació de la fotògrafa Ouka Leele.
univers literari
La poètica i la màgia de tot l'univers literari de "El Petit Príncep" creix damunt l'escenari de la mà de la productora Come y Calla. Una revisió per a la qual s'ha estat del tot fidel a les pròpies paraules de l'autor original per tal de no alterar les qualitats de la dramatúrgia. La intenció de Saint-Exupéry d'escriure un relat infantil tractant el lector de tu a tu, amb un llenguatge enriquidor i sense la necessitat de fer ús en excés de les típiques reiteracions d'aquesta classe de literatura. La bellesa i singularitat de les paraules i les situacions exigiren a l'equip artístic un esforç afegit per no allunyar-se de les mateixes. Itziar Miranda i Mario Sánchez completen el repartiment actoral.
"El Petit Príncep" és, sens dubte, una faula sobre la recerca permanent de l'individu, posant de manifest alguns dels trets que ens fan humans com l'amistat, la bondat, la imaginació, l'entusiasme pel coneixement. Publicat el 1943 a Nova York, és un conte poètic i filosòfic sota l'aparença d'un relat per a fillets. Cada capítol explica una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les persones grans. Tota una joia de les lletres que no cal perdre's damunt l'escenari.

"El Principito" de Saint-Exupéry. Teatre Principal de Maó. Dissabte dia 8, a les 21 hores; i diumenge 9, a les 12 i a les 19 hores.