TW
0

R.M.
Ciutadella
E l grup s'Albaida ha estat aquest cap de setmana un dels representants balears a la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa, Mediterrània, que s'inaugurà el passat dijous. El Govern presentà aquesta setmana la participació més musical de la comunitat a tres importants esdeveniments del món discogràfic com són la Fira del Disc de Barcelona, el Womex de Sevilla i l'esmenada convocatòria a Manresa.
Els menorquins compartiren protagonisme amb altres grups de les Illes com els mallorquins Xeremiers de Son Roca, Caliu, Grollers de Sa Factoria, Tomeu Penya o la companyia de dansa Mariantònia Oliver, amb l'espectacle "La paraula i els peus nus". Cada any s'inscriuen a la Fira Mediterrània al voltant de 500 programadors d'arreu del món i és gràcies a aquest intercanvi professional que s'assoleixen altres objectius, com la creació d'un fòrum d'intercanvi cultural entre els diferents pobles de la Mediterrània.
En total, nou grups o artistes i dues discogràfiques han donat veu, aquesta setmana, a Balears a les tres fires duites a terme a la Península amb el suport de la Conselleria d'Educació i Cultura, amb l'objectiu de donar a conèixer la nostra producció musical, teatral i discogràfica. Per altra banda, aquesta ha estat la primera vegada en què la Conselleria d'Educació i Cultura ha participat oficialment a la Fira del Disc de Barcelona que s'ha desenvolupat al Palau Sant Jordi. Aquesta setena edició ha comptat amb la presència dels grups Tiu, LA i Vecinos del Rey.
En relació a la World Music Expo (Womex) de Sevilla, el Govern i l'Institut d'Estudis Baleàrics, tornaren a tenir un expositor propi a la fira. El WOMEX és una de les convocatòries musicals més importants a l'àmbit internacional de les dedicades a la música ètnica, tradicional o d'arrel. Enguany arriba a la seva catorzena edició i és la quarta vegada que es celebra a Sevilla, després de passar per ciutats com Berlin, Brussel·les, Marsella, Estocolm, Rotterdam, Essen i Newcastle Gateshead. A l'estand illenc es va distribuir material dels autors i grups més representatius de Balears, a més d'exemplars de la "Guia de Grups Musicals de les Illes Balears", que aplega informació detallada sobre devers 200 conjunts de la Comunitat, que representen tots els estils i el Catàleg d'Artescènic, on es presenten els diferents festivals i fires de Balears.