TW
0

El CP Mare de Déu del Carme i el CC Nostra Senyora de la Consolació ens conviden a compartir amb ells la jornada de rebosteria que celebraren el passat divendres

Susana Mora Humbert
Maó
Divendres passat, dia 31 d'octubre, es celebrà una bunyolada a gairebé tots els col·legis de la nostra Illa. Amb aquesta divertida i ja tradicional tasca culinària, es festejava un any més el Dia de Tots Sants.
Des delXochem volgut donar repercussió a aquesta celebració escolar, pel que en vam fer cobertura de Llevant a Ponent, participant directament i de manera concreta, a n'aquelles que es portaren a terme en el CC Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella de Menorca i en el CP Mare de Déu del Carme de Maó.
A cuinar
Eren les nou del matí, quan tots els infants, petits i grans, cadascuns a les seves aules junt als respectius mestres, es van posar "mans a la massa". Així, després de rentar-se les mans, van anar per feina, posant des d'un inici gran atenció en la recepta del deliciós dolç típic del dia dels difunts a Menorca. En primer lloc, es preparà la massa per als bunyols, fonent en un recipient el llevat en aigua i llet teba mescla a la que li afegiren la mantega i els ous. Tot seguit aixafaren les patates ja bullides i pelades i les sumaren els ingredients apuntats, afegint a continuació la farina i el sucre mentre amassaven el resultat. Un cop llesta aquesta, els mestres en repartiren un poquet a cada alumne, perquè aquests donessin forma als preciats bunyols, els quals un cop elaborats es deixaren en una safata que es portà a coure al forn de la cuina on juntaren tota la rebosteria resultant que, finalment fou repartida entre tots els membres de les escoles, els quals els degustaren conjuntament en el pati abans de marxar cap a casa a gaudir del llarg cap de setmana que tenien per endavant.
Agraïments
Tots els centres, coincideixen en voler agrair a les famílies la seva col·laboració en aquesta activitat gastronòmica que resultà del tot exitosa, doncs de no ésser per la seva ajuda, la bunyolada no s'hagués pogut dur a terme.