TW
0

RAQUEL MARQUÉS
Ciutadella
E l Teatre Principal de Palma serà avui capvespre, a partir de les 20 hores, escenari del concert de Caponnam. Una actuació semi-acústica on s'aprofitarà l'espai de la nova sala petita del Principal i que promet ser molt íntima i propera a l'oient ja que no hi haurà distància entre músics i espectadors. Caponnam es presentarà amb una banda formada per 10 músics, que interpretaran els temes del seu darrer disc Al forc dels dies (Blau) intercalant també temes dels seus anteriors cedés.
Aquest quart disc és una obra brillant, un dels treballs més refrescants i genuïns de l'actual panorama català, segons l'ha definit la crítica. El grup ret homenatge a les músiques del món, amb un repertori que parteix de les Illes. Va del tango a la cançó marinera, passant pels aires balcànics, celtes, magribins o orientals. Tot a partir de textos de poetes catalans contemporanis, la majoria baleàrics. Caponnam viatja arreu del planeta i Al forc dels dies a través de la rumba, els romanços, la cançó d'autor o les tonades de bressol. Músiques del món i de la pau que tenen, totes elles, un regust mediterrani.
La formació neix a Barcelona l'any 1995, d'entre un grup d'amics universitaris, amb l'objectiu de sonar cançons populars i tradicionals d'arreu dels Països Catalans. Després de tres anys d'experiències damunt dels escenaris illencs i el Principat, decideixen gravar el seu primer disc titulat Mar enllà (Ona Digital, 1998). Per tal d'assolir els sons desitjats, enriquir la instrumentació i optimitzar la interpretació d'una cançó forana, Caponnam s'envolta de col·laboradors, professionals del mitjà afins a les seves idees artístiques, arribant a participar en l'enregistrament més d'una vintena de músics, de procedència molt diversa.
El grup repetirà concert a Mallorca el proper dia 29 a l'Auditori de Porreres (21.30 hores). Caponnam són: Rita Barber, veu; Biel Ferrer, bateria i percussions; Antoni Galmés, llaüt, bouzouki i bandúrria; Jaume Gomila, veu; Jaume Julià, flautes; Joan Martorell, piano i acordió; Juanjo Tur, baix; Lluís Vaquer, guitarres; Enric Llorens, violí; Jaume Roig, percussió i Teo Adrover, tècnic de so.