TW
0

El centre educatiu santclimenter ens remonta als seus orígens en un acte d'allò més emotiu en el que s'inaugurà l'exposició sobre la història de l'educació infantil en la població

Susana Mora Humbert
Maó
Ales 19,30 h. del dia d'ahir, dimarts 18 de novembre, tingué lloc en el si de l'escola de Sant Climent, la inauguració de l'Exposició sobre la història de l'educació infantil en aquesta població. L'esdeveniment es dugué a terme aprofitant la conjuntura de la primera reunió general del curs que era alhora la primera celebrada en el nou centre. En aquest, hi acudiren com a tal, els pares i mares dels alumnes, participant-hi a més en el mateix l'equip educatiu de l'escola -organitzador de l'exposició-, la presidenta i diversos membres de l'Associació de Veïns de Sant Climent, figures emblemàtiques de la nostra societat, tals com en Pere Alzina -psicopedagog i exdirector de l'IES Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior-, així com nombroses autoritats, d'entre les que destacarem els noms d'en Joan Lluís Torres -conseller de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut-, en Joan Coll -delegat Insular de la Conselleria d'educació del Govern balear-, na Maria Josep Morell -regidora d'Educació i solidaritat de l'Ajuntament de Maó- i n'Antoni Ferrer -regidor de barri del nucli-, i que dotaren l'acte de la solemnitat que es mereixia. La presentació va córrer a mans de les dues directores del centre, na Susi de 1r cicle i n'Ana de 2n cicle les quals van voler fer palès l'objectiu del treball exposat, no essent altre que la intenció de deixar constància escrita dels orígens de l'escola de Sant Climent, orígens que segons apuntaren les mateixes es remunten a l'any 1841. L'acte transcorregué en un ambient de distensió i caliu i, malgrat la seva brevetat ens deixà un molt bon gust de boca, que cal dir, no es degué només als deliciosos pastissets i al moscatell que es serviren en la cloenda mentre es visitava l'exposició.
Amb tot això, des del "Xoc", volem donar l'enhorabona per aquesta iniciativa a l'escola de Sant Climent i fer-li arribar la nostra il·lusió en poder dedicar molt aviat un espai més ampli del nostre suplement a aprofundir sobre els continguts de l'exposició recentment inaugurada.