Escena del muntatge ?El Llibertí?, dirigit per Joan Lluís Bozzo

TW
0

Raquel Marqués
Maó
Si d'una cosa té cura el Teatre Principal de Maó és del seu públic, per açò un dels escenaris menorquins per excel·lència vesteix el Nadal amb molta música i teatre. Un ampli programa d'espectacles que tindran lloc entre els mesos de desembre i gener. Un dels plats forts és "La Bohème" de Giacomo Puccini que torna al Principal després de sis anys de la seva darrera representació, la tercera en vint anys d'aquesta mateixa òpera, que ara recupera la producció escenogràfica realitzada al 2002 per Miquel Massip. En aquest sentit, Amics de s'Òpera aposta novament per un clàssic que relata una tràgica història d'amor entre dos joves, on un grup d'amics bohemis amb pocs recursos passen amb moltes dificultats un fred hivern. Serà els propers dies 10, 12 i 14, i les entrades ja es troben a la venda.
El mateix mes, el dia 19, tindrà lloc la festa anual del teatre amb la inauguració de la mostra del 180è aniversari del Principal (1829-2009) i la presentació dels actes commemoratius. Per a l'ocasió s'han preparat els fragments d' "Athalis", amb Auba Saura (dansa) i Kiev Portella (piano). Desembre serà també un mes per al teatre familiar amb la presentació, dissabte 20 i diumenge 21, de "La mar d'aventures", organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Maó.
A final de mes la música serà la protagonista amb el concert benèfic "Un cant per la vida" (dia 23), de la mà del reconegut Simón Orfila i l'Escolania de Ciutadella. Un acte organitzat per l'Associació de Familiars, Amics i Col·laboradors de Projecte Home Menorca. Per cloure, dia 30, està programat el tradicional Concert de Cap d'Any amb l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca i el director i violí solista Matthew Trusler. Un esdeveniment impulsat per Joventuts Musicals de Maó.

El gener, ballet
El Ballet de Moscou encetarà el gener, dia 2, amb el "Trencanous" i "El llac dels cignes", sota l'organització de Rafel Oliver Produccions en col·laboració amb la Fundació Teatre Principal de Maó. Diumenge 4 reprendrà el relleu la popular Banda des Migjorn Gran amb un repertori que inclourà obres d'Antonín Dvorák i Txaikovski. Dia 8 tindrà lloc el concert institucional de la Diada del Poble de Menorca amb l'Orquestra Simfònica de les Balears, sota la direcció de Philippe Bender. La festa de Sant Antoni al Principal serà prou variada. Dia 10 s'estrenarà el muntatge teatral "El llibertí", d'Enric Emmanuel Schmitt, dirigida per Joan Lluís Bozzo. En el repartiment, actors com Ramon Madaula, Montse Guallar, Jofre Borràs, Marta Millà, Paula Vives i Nausicaa Bonnín. Dalt l'escenari Diderot, que viu amb el seu amic Holbach, rep l'encàrrec de redactar, el més aviat possible, un article sobre el concepte moral per completar l'enciclopèdia. Un treball difícil per a un llibertí com Diderot, que haurà de sortejar diferents situacions un tant compromeses.
Dia 15 més música amb la Trobada de Corals de Menorca amb la Coral Clau de Sol de Ferreries, Coral C.I.M de Maó, Coral Centro Cultura d'Alaior i la Coral Associació Democràtica de Ciutadella. Finalment, dissabte 31, la companyia José Delfín Serra estrena l'obra de teatre "Ni una gota d'allò ni una bolla d'açò", de Joan Mas.