TW
0

El Govern informà divendres de que l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) donarà demà a conèixer els guanyadors dels Premis a la Producció Cultural 2008. El seu president, Sebastià Serra, anunciarà els guardonats en roda de premsa prevista a la seu de l'entitat, a Palma, a partir de les 11.30 hores. L'acte comptarà també amb la presència del cap d'àrea de l'Institut, Jordi ­Fiol Horrach; i amb un tècnic de l'entitat, Joan Andreu Vives.

Promoció de la llengua
L'IEB, com a instrument de dinamització i de promoció de la llengua catalana i de la cultura que s'hi expressa, és el creador, amb caràcter anual, dels guardons a la producció cultural de Balears, per tant demà es coneixerà el nom de les entitats o persones a les quals també s'ha reconegut la seva tasca de difusió cultural a Menorca. Una iniciativa que respon a un doble objectiu. En primer terme, distingir aquelles persones o entitats que hagin destacat en els camps de la creació, difusió o promoció cultural, i, segon, promoure i incentivar nous valors en la creació.

Els guardons es decidiran entre els candidats de totes les Illes que hagin contribuït de manera decisiva en el desenvolupament de la cultura al seu territori durant l'any.

Candidatures
A tal efecte, les candidatures podien ser presentades per acadèmies, centres culturals, organismes d'àmbit cultural o institucions semblants, així com pels mateixos membres del jurat. Un jurat que, en el cas de Menorca, està conformat pel president de l'IEB, el conseller de Cultura del Consell, el president de l'Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó, el president del Cercle Artístic de Ciutadella, així com un representant de cada un dels mitjans de comunicació audiovisuals i escrits. La persona o entitat premiada serà obsequiat amb un diploma acreditatiu i una obra d'art feta expressament per a l'ocasió. Una de les darreres actuacions de promoció cultural de l'IEB a Menorca tingué lloc amb l'estrena a l'Illa del seu programa de foment de la lectura per 2008, sota el títol "Llegeix, és un regal", una campanya de captació de lectors que pretén engrescar els ciutadans a realitzar la lectura en català mitjançant un xec regal de 20 euros a gastar en la passada edició de la Fira del Llibre en Català de Ferreries.

Més informació a www.iebalearics.org