TW
0

Aquesta setmana, la secció "Apunta al bloc" vol fer menció especial del lliurament dels primers Premis Bloc Catalunya impulsats per l'associació STIC.CAT per a la promoció de l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit català. Uns guardons que des d'aquest espai virtual han comptat amb la participació de 556 blogs presentats, i on els mateixos internautes, amb més de 6.000 vots emesos, en van fer la primera tria dels 15 millors blogs en català perquè després un jurat decidís els cinc guanyadors. Una relació de premiats a la que val la pena fer una ullada.
En la categoria de cultura es va reconèixer la feina de Jordi Cervera ahttp://blogs.ccrtvi.com/jordicervera.php. El periodista d'iCatFM fa acurades recomanacions culturals en general i literàries en particular. En la categoria de societat,Gazophylaciumde Joan Puigmalet (http://lexicografia.blogspot.com/), professor de català en un institut del Prat de Llobregat, es tracta d'un blog de lexicografia catalana on podem trobar des d'articles sobre Pompeu Fabra a reflexions sobre la llengua occitana. En la categoria d'actualitat,E-campanya(http://www.albertmedran.com/) de comunicació política de l'Albert Medrán, que des de fa poc més d'un any comenta l'actualitat política catalana i mundial. La categoria d'educació fou per aEl Fil de les Clàssiques(http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques) de Margalida Capellà, una professora de grec i llatí en un institut que fa un diari virtual en col·laboració amb els seus alumnes. En la categoria de tecnologies de la informació i la comunicació, el guardó fou per a Núria Masdéu (http://nuriamasdeu.blogspot.com/), bloguista de Terrassa que ens posa al dia dels últims avenços tecnològics.
A més a més, es feren tres distincions especials aSense fulls(http://www.saul.cat/), aLa Llumenera(http://www.llumenera.com/), pel foment del català, i a la Fundació Plataforma Educativa (http://www.plataformaeducativa.org/www/cat/index.htm), per la seva tasca en pro de l'acció solidària i la cohesió social.

Para que el suplemento haga mención de un blog en especial, enviad vuestra sugerencia a culturalia@menorca.info