En el cas de Kroma, les exposicions nadalenques es remunten als inicis de l?espai maonès

TW
0

Raquel Marqués
Maó / Ciutadella
Les galeries Kroma i Retxa, a Maó i Ciutadella, han inaugurat aquest cap de setmana les seves respectives mostres de Nadal. Els espais aposten de nou per una col·lectiva a on destaquen les obres de reconeguts pintors illencs.
Per la seva banda, Kroma presenta des de formats petits a preus assequibles, a partir de 70 euros, o una col·lecció d'aquarel·les de Brian Smith, a partir de 120 euros. L'espai, organitza des dels seus anys primers de vida, exposicions nadalenques per tal d'impulsar l'art entre el públic menorquí. La galeria disposarà, fins al proper 10 de gener, de les creacions d'Antoni Esteve, Biel Camps, Blas Garcia, Brian Smith, Carmen Muset, Castellonet, David Monrós, Enric Gol, Galina, Genci Torrents, Geroni Marqués, Gomi, José Olives, Josefina Ripoll, Kiku Poch, Liliana, Liz Spooner, Luis Albors, Margarita Salvà, Maria Dolors, Trenchs, Maria José Filella, Mitico, Pere Pons, Peris Puig, Poch Romeu, Rafel Vidal, Rosa Canto, Sansuguet, Torrent, Ventura Díaz, Vives Campomar, Vives Llull i Zulema Bagur. L'horari d'apertura de Kroma és de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 17 a 20 hores; i els dissabtes, a partir del proper dia 20, de les 18 a les 20 hores.
La galeria Retxa de Ciutadella obrí ahir la mostra "D'art" que romandrà oberta al públic fins dia 5 de gener. En aquest sentit, el local diferencia la seva proposta en dos apartats. En primer lloc presenta un mercat amb preus més econòmics i a on es pot adquirir obra a partir de 40 euros. Autors com Blas Garcia, Alba Bosch, Miquel Bosch, Zulema Bagur, Adolf Llovera, Paca Florit, Peris Puig, Cristina Oñate, Miguel Cereceda, Marianela Gallardo, Núria Román, J.F. Bosch, Biel Camps, J. Delfín, Melisa Cabal, Rafel Vidal, Mercedes Angusto, Mariana Anaya, Leticia Lara, Pacífic Camps, Marc Jesús i les fotografies de Joan Mercadal i Toni Cladera formen part d'aquest artístic mercadet nadalenc.
Així mateix, en el marc de galeria, ofereix l'obra de Matías Quetglas (com "Las cosquillas"), Arturo Pascual, Vives Llull, Torrent, Delfín Serra, Jaume Reure, Vives Campomar, Dolores Boettcher i Fedelich. D'aquest últim, Retxa destaca l'arribada d'un bodegó damunt paper que data dels anys 80. L'espai roman obert de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 17 a 20 hores. I els dissabtes de 10 a 13.30 i de 18.30 fins a les 20.30 ó les 21 hores.
Cal dir que la sala El Roser de Ciutadella inaugurà divendres el seu tradicional mostrador d'art que, fins el 5 de gener acollirà les propostes de les galeries Retxa, Vidrart, el Centre Polivalent Albranca i l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura de la localitat.