TW
0

Redacció
Ciutadella
No és la primera vegada que la literatura gastronòmica es posa al més alt de les llistes de vendes, per això no sorprèn que una edició feta amb receptes de l'Illa hagi tingut tan bona acollida entre el públic menorquí. "Sa cuina de cincogema i d'anar a vega", de Bep Al·lès Salvà (Ciutadella, 1966) es presenta com una trilogia on es desvetlla la cuina més mediterrània. Director del setmanari "El Iris" des de 1989, Al·lès es confessa un enamorat de la comunicació, la cultura i la gastronomia de Menorca. Des de sempre li ha agradat posar-se davant els fogons i gaudir-ne amb els seus amics i familiars d'un bon menjar, una afició que empelta a aquestes publicacions que ja van per la segona edició.

Un merescut homenatge
Explica l'autor que "aquest llibre és idò un merescut homenatge a tots aquells i aquelles que han sabut conservar les essències de la nostra cuina de sempre, la cuina tradicional, que forma part de la nostra història". Els receptaris de menjars tradicionals i d'anar a fora estan editats per Setmanaris i Revistes SL-Setmanari "El Iris" de Ciutadella.
Una col·lecció de senzills i entranyables manuscrits que vol posar a l'abast de tothom les receptes més nostres, algunes d'elles gairebé perdudes, bé per la manca d'ingredients, o perquè ja no hi ha aquella cuina anomenada de subsistència, on tot s'havia de fer retre per tal de treure-li el major profit.
Com diu l'escriptor Pau Faner al pròleg del segon receptari, "vet aquí un deliciós llibre".