Powertrip són (a la imatge d?esquerra a dreta) Josep Vinent, Salva Llabrés, Pedro Sánchez i Tony Olm

TW
0

Raquel Marqués
Alaior
Powertrip sorgí una nit de copes, com altres moltes idees per a les que sols és qüestió de temps que arribin a bon port. La trobada entre Tony Olmedo (guitarra) i Pedro Sánchez (veu i guitarra) fou només l'espurna d'un quartet que avui completen Josep (Joe) Vinent (bateria) i Salva Llabrés (baix). Tots ells són veterans de l'escena musical menorquina, un bagatge que els hi ha permès embarcar-se en un projecte lliure i molt potent amb el que trenquen el so habitual que acostumen els circuits de l'Illa.
Actualment Powertrip grava la seva aposta.Monkey off my backdóna nom al single i al primer compacte del grup. Un luxe de producció pròpia amb un total de deu temes que començaren a enregistrar a principis del passat mes de novembre a l'estudi de Ciutadella del tècnic José Miguel Allès. La mescla i masterització del nou treball discogràfic tindrà lloc a Eivissa, de la mà d'Omar Gisbert, guitarrista i productor de Statuas d sal. Un cd que sortirà al carrer a mitjans de febrer i del que s'editaran 1.000 còpies a un preu molt assequible per la seva coneixença del mercat musical illenc.

Temes propis
"El disc inclou els temes més elaborats", expliquen. Composicions de Pedro Sánchez (lletres i melodies) i Tony Olmedo (arranjaments), de ritmes contundents, que recorden elgrungedels noranta, amb bases dels setanta, però que en realitat construeixen una línia de pura essència rockera.
Monkey off my backés la conseqüència directa d'una maqueta, enregistrada l'any passat. "Aquest és el projecte amb el que com a músics ens identifiquem més, perquè feim el què veritablement ens agrada", comenta Olmedo. "Jo sempre he dit que tenc dos grups per sobreviure i un altre per fer i desfer amb total llibertat", afegeix Pedro.
A finals del mes que ve esperen poder presentar el disc a Maó. "També volem sortir a tocar afora: a Mallorca, Barcelona, Eivissa o Saragossa, a on hi tenim amics", senyalen. Unes espectatives de girar amb les que desitgen exportar la seva passió artística però, sobretot, defugir de l'estancament al que tot músic s'arrisca projectant-se sols a Menorca. És per açò que també tenen idea de sonar a diferents festivals. Fita per a la que compten amb l'avantatge de l'anglès dels seus temes.

Noves tecnologies
Assolir el repte de tirar endavant un compacte autoproduït no és gens fàcil, però Powertrip és conscient que les noves tecnologies ajuden en el resultat final del producte. Avanços que en general, diuen, "han pujat el nivell dels discos". "Avui, amb unes bones eines, tothom pot fer un producte decent, fins i tot des de casa", afirma Salva. En aquest sentit, el grup d'Alaior també fa ús d'internet, com a instrument de promoció. "El myspace és un gran invent, tota bona banda que es preciï hi ha d'aparèixer", insisteixen. I com és de suposar ells no són manco. "Avui tenir una maqueta és tenir unmyspace", diu Josep.
Grups com Malas Artes, Nowhere Band, Sarau, Hoochie Coochie Band, Peri's Band, Statuas d Sal, MTP, Dog's Bollocks, El Cauce, Medium, Peanut Planet, Full de cul, El Cauce, Spheric Ensamble, Purple Haze, Ramones Tribute, AC/DC Tribute, Nit Seca, Los Gallos o No Tocar formen part del rodatge personal, dalt i baix l'escenari, i que ara contribueix a engrandir Powertrip.
Des que debutaren com a trio a un concert al Parc des Freginal de Maó, el novembre de 2007, l'evolució del grup ha estat clara per la maduresa de les composicions i uns arranjaments que han anat a més. És arran d'aquest creixement musical quan decideixen comptar amb la col·laboració del baixista Salva Llabrés. Ara per ara, Powertrip té una línia ben definida a on la característica veu de Pedro Sánchez és part important de la personalitat de la banda.
Al llarg del seu curt però intens camí, Powertrip no ha tingut por a experimentar amb el blues, la psicodèlia, el riffs heavy, el reggae, el jazz, el pop o el soul. Les ganes mai no hi falten i articles com el de la revista especialitzada "Batería Total" enalteixen el seu temaMonkey off my backamb una bona crítica: "El tema no es sólo bueno, sino que en algunos momentos, es francamente brillante. Tiene un punto hard rock 80s que tira pa' atrás, el groove de batería de la estrofa tiene mucha fuerza y la progresión rítmica de las partes es muy inteligente, económica y eficiente (...), el espíritu del rock ya corre por vuestras venas, así que sólo hay que tocar más y hacer más canciones...", escriu la publicació. Powertrip té ara tots els al·licients per fer deMonkey off my backun èxit, però per damunt de tot, el que més desitja és que "la gent surti de casa i s'animi, com abans, a anar a concerts".

Més informació: www.myspace.com/powertriptheband