TW
0

R.M.
Maó
"L'escriptor de l'any" dóna títol a la nova iniciativa de projecció que ha posat en marxa la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern, a través de la Direcció General de Cultura. Un projecte que s'emmarca dins el Pla Integrat del Foment de la Lectura i que té com a objectiu reconèixer la tasca de les diferents figures literàries de Balears.
Baltasar Porcel i Pujol ha estat l'autor escollit enguany per la seva reputació i per la qualitat i quantitat de la seva obra en les diverses vessants de la literatura. Aquest pla de promoció té previst el coneixement i la difusió de l'obra balear també a la resta de les terres de parla catalana, així com a nivell internacional, donant-li un caire no només literari, sinó també mesclant-lo amb altres disciplines com són el teatre i l'art. Un programa que es desenvoluparà entre els propers mesos, i fins al juny, amb activitats com xerrades, conferències o taules rodones que permetran l'aprofundiment en l'obra de Porcel per part del públic illenc, i que comptaran amb la seva presència.

Centres culturals
Aquesta proposta es podrà sol·licitar des dels diferents ajuntaments, biblioteques o centres culturals de les Illes, apropant així la figura de Porcel a tots els municipis. Així mateix, les biblioteques tenen la possibilitat d'augmentar el seu fons d'obres d'aquets autor demanant-les a la Direcció General de Cultura
Els actes de "L'escriptor de l'any" començaren el passat dijous a la Biblioteca Pública de Palma, Can Sales, amb la conferènciaLa creació literària a Mallorca i al món, a càrrec del propi Baltasar Porcel, i presentat per l'escriptor Damià Pons.
La Direcció General de Cultura ha posat en marxa la webwww.escriptordelany.com, una eina que facilitarà informació al voltant de totes les activitats programades. Al llarg dels propers mesos s'aniran concretant altres propostes en les quals s'està treballant, com ara una sèrie d'exposicions relacionades amb l'escriptor i la seva obra literària, l'impuls d'un concurs entre els escolars de les Balears i l'organització d'altres accions que contribueixin a assolir els objectius del projecte.