TW
0

José María Roqueta Sansa, secretari i pare de dos petits jugadors del club en qüestió, ens obre les portes de les instal·lacions d'aquesta entitat esportiva de Maó i ens dóna a conèixer les novetats de la temporada

Susana Mora Humbert
Maó
Aquesta setmana hem tingut una presa de contacte amb en José María Roqueta Sansa, secretari del "Club Deportivo Menorca" i pare de dos nois, en Marc de 7 anys i en Borja de 12, els quals entrenen en aquest ens esportiu, i aquest, molt amablement s'ha oferit a obrir-nos les portes del nou camp del Menorca i explicar-nos quin és el paper social que juga el mateix després de gairabé noranta anys d'història.

Club emblema
Començarem dient que aquest club del que tots hem sentit a parlar en qualque ocasió, va ésser fundat l'any 1920. Des de llavors fins ara, podem dir que el Menorca s'ha erigit com un dels clubs emblema del futbol a la nostra illa, essent que com a tal, en el seu si s'han entrenat milers d'equips de diferents edats, d'entre els que ha sortit algun que altre jugador professional.

Actual any acadèmic
En aquesta temporada 2008-2009, el club compta amb 17 equips -tres més que l'any passat- formats per un total de 315 jugadors, els quals es presentaren oficialment al públic en data de divendres 19 de setembre d'enguany. Va ésser precisament aquesta gran demanda -provinent de diferents punts de l'illa, així com de tots els centres escolars de Maó, tenint especial rellevància entre ells el C.C San José amb el que el club té signat un conveni de col·laboració-, el motiu pel qual el Menorca va escindir la seva directiva en dues, als efectes de poder presentar més d'un equip per categoria a cadascuna de les lligues i copes a les que participés.

Novetats
Pel que es refereix a les novetats a apuntar envers a anys anteriors, direm que per aquesta temporada s'ha entregat a tots els jugadors una equipació gratuïta, que consta de dues camisetes vermelles, de dos calçons blaus, una suadora i un xandall complert. A més, tots els equips disposaran d'un responsable d'equip, que s'encarregarà d'atendre a les possibles queixes o suggeriments dels pares i les necessitats dels entrenadors. De la mateixa manera han creat una secretaria del club, regentada precisament pen José Mª. Aquesta restarà oberta tres dies a la setmana i amb diferents horaris, per tal que els pares puguin dirigir-se per demanar qualsevol explicació o dubte que tinguin relacionada amb qualsevol tema esportiu dels seus fills. S'ha construït també una infermeria, dotada de material i utensilis necessaris per atendre als primers auxilis a jugadors i públic en general i s'ha contractat a una plantilla mèdica formada per un traumatòleg, un pediatra, un fisioterapeuta i un preparador físic. A tot això cal afegir-li la remodelació dels vestuaris amb taquilles per a tots els jugadors i la construcció d'una petita piscina i una dutxa de vapor a disposició de les categories superiors, per tal de que els jugadors més grans puguin relaxar els músculs després d'una jornada d'entrenament o d'un partit; músculs que per contrapartida podran exercitar en el gimnàs que també s'ha obert per a tots els jugadors i que compta amb tot tipus d'aparells -entre els que destacarem la compra dels actuals: dues bicis estàtiques, una cinta de córrer, un aparell de peses i demés- i d'un preparador fisic.

Matrícula
Per a tots aquells que encara no esteu matriculats en aquest fantàstic club, anunciar que l'import de la quota de matriculació és de 220? anuals -dividint-se aquesta a la meitat per a segons i tercers germans-. Existeix a més la possibilitat de fer-se soci de l'entitat i poder així gaudir de les instalacions del club i dels partits que s'hi juguin i tot per un mòdic preu de 70? en cas d'optar pel carnet normal, de 100? si es decanten pel carnet or i de 50? en cas de les senyores i els jubilats. Si els seus fills són ja membres del club, el cost de fer-se soci es redueix a la simbòlica xifra de 10?. Tots els imports són de caràcter anual. Respecte en aquest punt, afegir a més que amb el carnet de soci es disposarà de diferents descomptes d'entre un 3 i un 10% a diversos comerços, iniciativa de la que el Menorca s'erigeix com a pioner, havent estat imitada per altres clubs esportius menorquins. Aquesta iniciativa ha estat un atractiu reclam per al públic doncs en menys d'un any s'ha passat de comptar amb 28 socis a ser-ne un total de 170.

Campus
Com a darrera iniciativa a assenyalar en aquestes línies, exposar-vos que de cara en aquest Nadal, el "Club Deportivo Menorca", ha organitzat un campus amb l'objectiu d'ajudar a conciliar la vida laboral de les famílies amb les vacances d'aquesta època de l'any, oferint a tots els petits i grans jugadors del club unes jornades en les que poden practicar el seu esport preferit. Per obtenir més informació al respecte podeu passar per la secretaria ubicada a les instal·lacions de l'entitat. A partir del gener de 2009, podreu consultar totes les dades relatives al club a través de la seva pàgina web que a dia d'avui està en creació.