TW
0

Els alumnes de sisè del centre de Primària santlluïser ens presenten els projectes que de cara a Nadal han elaborat fent servir els seus coneixements adquirits

Susana Mora Humbert
Maó
Apropant-nos aquesta setmana fins al municipi de Sant Lluís, d'on feia temps que no publicàvem cap reportatge en el nostre suplement, ens hem acostat, com no, a l'escola pública del terme municipal. En aquesta visita vàrem poder gaudir d'una grata sorpresa, ja que els alumnes de sisè s'havien encarregat de decorar l'entrada del centre escolar amb una exposició dels projectes portats a terme per ells en les darreres setmanes. Donada la conjuntura, aprofitarem per interessar-nos sobre la mateixa i, demanant a en Demi, el simpàtic conserge del col·legi, ens dirigí a en Ferran Melià, mestre i tutor d'un dels grups de sisè. Aquest molt amablement ens explicà l'origen de l'exposició que es trobarà en el hall fins després de les festes nadalenques.
D'aquesta manera, segons ens comenta en Ferran, esbrinarem que els alumnes de sisè de l'escola santlluïsera han dedicat part d'aquestes darreres setmanes del primer trimestre a estudiar el món de l'electricitat i el magnetisme, partint primer d'una base teòrica que els serví posteriorment per a portar a terme una activitat centrada en l'elaboració de circuits elèctrics, circuits que van ésser decorats pels estudiants de diferents maneres, obtenint així dels mateixos fars, cases, volcans, barques, etc. Pel que sembla, tots els alumnes han gaudit del projecte educatiu, divertint-se mentre aprenien sobre el funcionament i els secrets de l'origen de les fonts de l'electricitat i gaudint del reconeixement que l'exposició de les seves creacions al respecte, presentada recentment a l'escola, ha tingut entre mestres, pares i alumnes del centre.
Des del "Xoc", aplaudim aquesta tasca creativa i en recollim en aquestes pàgines una petita mostra de la mateixa.