TW
0

El Govern balear convida un any més a tots els centres educatius de l'Illa a assistir al cinema per a gaudir de l'emissió d'un seguit de pel·lícules projectades en la llengua cooficial de la nostra comunitat

Susana Mora Humbert Maó
A finals del mes passat, tots els centres d'educació primària i secundària de la nostra illa reberen un comunicat provinent de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears mitjançant el qual es convidava a tota la comunitat educativa menorquina a assistir un curs més a les sessions matinals de pel·lícules emeses en català que es portarien a terme arreu de les Illes Balears a partir del dia 1 de desembre fins el dia 23 del mateix mes. En aquest comunicat es disposava també, que la Direcció en qüestió subvencionava el preu de les entrades a aquestes projeccions amb 1'6? per alumne (essent que el preu final per infant seria de 2'4?), facilitant l'entrada gratuïta al mateix temps per a acompanyants i professors. Així mateix, en el document informatiu que ens ocupa, es facilitaven dos pàgines web d'internet en les que consultar la cartellera.

Cartellera
Les pel·lícules projectades en el terme municipal de Maó, concretament en la sala multicinema Ocimax són KungFu Panda, Indiana Jones i el regne de la calavera de cristall, Wall-e, Star Wars. The clone wars, Els reis de l'Àrtic, L'aneguet lleig i jo i Vicky Cristina Barcelona. En el terme municipal de Ciutadella de Menorca, les projeccions seran envers els títols Cròniques de Spiderwick i L'aneguet lleig i jo. Finalment en el municipi d'Alaior es podrà gaudir de les pel·lícules Indiana Jones i el regne de la calavera de cristall i Star Wars. The clone wars. Tant en un poble com en un altre, les sessions seran consecutives essent aquelles destinades als més menuts sobre les 9'15h del matí i les dirigides a un públic més juvenil cap a les 11'15h o 11'30h.

Participació
Trobant-nos ja en data de dia 10 de desembre, i com que estem doncs a meitat del període d'aquestes jornades cinèfiles, podem dir que la participació en les mateixes està essent similar a la dels anys anteriors, està prevista segons el curs de les jornades l'assistència de gairabé una representació de cada centre escolar de l'Illa. Així que des del Xoc, aplaudim un curs més la iniciativa del nostre Govern i animem a tots aquells que encara no s'hagin acostat al cinema del seu municipi a fer-ho per gaudir d'una divertida experiència.